r
Nosalty Logó

Mini macskanyelv

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini macskanyelv
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 2498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, vajat, sót felforraljuk, majd ha már forr, beleadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt addig keverjük kis lángon, míg egy gombócszerű masszává áll össze.
  3. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy hűljön kicsit, de még meleg legyen. Fontos, hogy ne hűljön le nagyon langyosra, a tojásokat ilyenkor kell egyesével jól eldolgozni benne robotgéppel
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát nyomózsákba töltjük (nekem épp nem volt, ezért egy erősebb zacskót használtam, bár ez nem olyan hatékony).
  5. A jól kikent tepsire hosszúkás csíkokat nyomunk, és mehet a sütőbe kb. 10-15 percre.
  6. Ezután a tepsit megfordítjuk, visszavesszük a hőfokot 170-180 fokra, és még kb. 10 percig sütjük.
  7. Ezalatt a pudingporból, tejből és cukorból egy átlagos pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, míg a tészta sül.
  8. Csak akkor töltjük be a nyelvecskéket, ha teljesen kihűltek, ezek után jöhet rá a csokimáz.
  9. Nagyon fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, csak addig, míg megfordítjuk, különben lelapul az egész!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7306
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami krémes finomságot ettünk volna vasárnap, és akkor jutott eszembe, milyen rég ettünk már macskanyelvet, sajnos odáig már nem jutottam el, hogy bevonjam csokival, mert a család addigra megette mindet.:D Még lefényképezni is alig volt időm.;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...