r
Nosalty Logó

Mini burgonyás kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mini burgonyás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 3071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kiflik

Kenés+szórás

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    4705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Kiflik

Kenés+szórás

Elkészítés

Kiflik

  1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
  2. A burgonya főzővízéből 0,75 dl-t öntünk egy edénybe, felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A szitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, az áttört, főtt burgonyát, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, elfelezzük, két gombócot gyúrunk (csak enyhén). Majd lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk őket, kb. 34 cm átmérőjű kör alakra. Éles késsel vagy pizzavágóval mindegyik kört 16 egyenlő részre osztjuk, és a szélesebb felétől feltekerjük kifli alakban.
  4. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre vagy tepsire rakjuk a kifliket egymástól kicsit távolabb. Tetejüket lekenjük a tojássárgás víz keverékével, megszórjuk szezámmaggal (el is maradhat), és 180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.

Kenés+szórás

  1. A tojássárgáját gyengén átkeverjük a vízzel. A szezámmagot száraz serpenyőben egy kissé átpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2108
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, laza a tésztája, még másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissiben. Igaz, nálunk még aznap elfogyott volna a duplája is... 32 db kiflicskénk lesz ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Kiflik

Kenés+szórás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...