r
Nosalty Logó

Mimóza szelet Kartharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mimóza szelet Kartharosz konyhájából
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    412.9 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6189.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2127 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926.5 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3315 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 7767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, ezután hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a sütőport majd összeforgatjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Végül 4 részre osztjuk a tésztát, majd méretre vágott enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk egyesével a lapokat és így helyezzük át egy tepsi hátoldalára, villával megszurkáljuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat. Rácsra téve hűlni hagyjuk! Érdemes még melegen a széleket egyformára vágni.

A krémhez

  1. Egy deciliter tejet simára keverünk a liszttel, közben a maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellet a forrásban lévő tejhez adjuk a lisztes keveréket alacsony hőfokon sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levére belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd folpackkal lefedve hűlni hagyjuk!
  3. Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban kihabosítjuk a teljesen kihűlt tejes krémmel.
  4. Tipp: ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű a tejkrémünk a főzés alatt, akkor egy kevés vízzel elkeverünk 1 tasak vaníliás pudingport és tovább főzzük vele! Mivel nem egyformák a kanalak sajnos ez előfordulhat!

A kenéshez és a díszítéshez

  1. Végül összeállítjuk a süteményt, a krém felét az alsó lapra kenjük, erre jön a következő lap amire a lekvár kerül ezt beborítjuk egy újabb lappal erre jön a krém másik fele végül a negyedik lap.
  2. Majd egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és egybe álljon, ezután szépen lehet szeletelni, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 382
  • Össznézettség: 4028
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mimóza szelet Kartharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez a csodás vajas-tejfölös süti málnalekvárral a legfinomabb, az interneten találtam, és magam is elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...