Mimóza szelet Kartharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
94g tej53 kcal
-
1g finomliszt2 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
0 kcal
-
21g citrom3 kcal
A kenéshez és a díszítéshez
-
25g málnalekvár70 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
971
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
750g tej420 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
0 kcal
-
170g citrom26 kcal
A kenéshez és a díszítéshez
-
200g málnalekvár556 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
7767
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
29.2g tej16 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
9.7g porcukor38 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
6.6g citrom1 kcal
A kenéshez és a díszítéshez
-
7.8g málnalekvár22 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
304
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
971
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 412.9 g
-
Telített zsírsav 247 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6189.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 2127 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 1499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 926.5 g
-
Cukor 490 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 349.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3382 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 3315 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
7767
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
200 g vaj
-
3 db tojássárgája
-
100 g porcukor
-
3 ek tejföl
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
7.5 dl tej
-
5 g finomliszt
-
250 g vaj
-
250 g porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 db citrom
A kenéshez és a díszítéshez
-
200 g málnalekvár
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, ezután hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a sütőport majd összeforgatjuk.
- Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható rugalmas tésztát kapjunk.
- Végül 4 részre osztjuk a tésztát, majd méretre vágott enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk egyesével a lapokat és így helyezzük át egy tepsi hátoldalára, villával megszurkáljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat. Rácsra téve hűlni hagyjuk! Érdemes még melegen a széleket egyformára vágni.
A krémhez
- Egy deciliter tejet simára keverünk a liszttel, közben a maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellet a forrásban lévő tejhez adjuk a lisztes keveréket alacsony hőfokon sűrűre főzzük.
- A tűzről levére belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd folpackkal lefedve hűlni hagyjuk!
- Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban kihabosítjuk a teljesen kihűlt tejes krémmel.
- Tipp: ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű a tejkrémünk a főzés alatt, akkor egy kevés vízzel elkeverünk 1 tasak vaníliás pudingport és tovább főzzük vele! Mivel nem egyformák a kanalak sajnos ez előfordulhat!
A kenéshez és a díszítéshez
- Végül összeállítjuk a süteményt, a krém felét az alsó lapra kenjük, erre jön a következő lap amire a lekvár kerül ezt beborítjuk egy újabb lappal erre jön a krém másik fele végül a negyedik lap.
- Majd egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és egybe álljon, ezután szépen lehet szeletelni, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 3280
- Feltöltés dátuma: 2023. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Ez a csodás vajas-tejfölös süti málnalekvárral a legfinomabb, az interneten találtam, és magam is elkészítettem.