r
Nosalty Logó

Mille feuille - ezer lapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Mille feuille - ezer lapos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 2067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. A leveles tésztát tekerjük ki a papírból, szórjuk meg a porcukor felével. Egy sodrófával gyengéden hajtsunk át rajta párszor, így a cukor rátapad a tésztára. Óvatosan, hogy ne nyúljon nagyobbra a tészta.
  2. Fordítsuk át a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és a sodrófával gyengéden, újra hajtsunk át rajta párszor. Széltében, egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt tegyük át egy tepsire. Tetejét takarjuk le egy másik sütőpapírral. A sütőpapír tetejére helyezzünk egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. Így nem hólyagosodik fel sütés közben a tészta és igazán ropogósra sül.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben süssük 20 perc alatt szép aranybarnára. Ha kész, vegyük le a tetejéről a tepsit, a sütőpapírt, és még melegen egy recés késsel vágjuk a lapokat 6 egyenlő részre. Óvatosan, az alsó papírral együtt, sütőrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. 6 lap kivételével kenjük meg őket krémmel, rakjuk ki a félbevágott eperrel. Emeljük rá óvatosan 6 töltött lapocska tetejére a másik 6 töltött lapocskát, ezek tetejére a félre tett 6 lapocskát, és szórjuk meg egy kevés porcukorral. Ezt csak közvetlen tálalás előtt végezzük el, mert a lapok magukba szívják a nedvességet, és nem lesznek jó ropogósak.

Krém

  1. A cukros pudingot keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, és lassú tűzön sűrítsük be a többi tejjel. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vanília kivonattal alaposan habosítsuk fel, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
  2. Az epret alaposan mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk őket félbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1507
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény a franciák legendásan híres krémese. Leginkább vaníliás krémmel és mandulával készül, könnyű, krémes, ropogós desszert, de előszeretettel készítik a gyümölcsös változatot is. Nagyon hamar, könnyen elkészíthető a készen kapható leveles tésztának köszönhetően.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...