r
Nosalty Logó

Milánói töltött csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Milánói töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3882 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 970 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7162.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    3429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    2533 micro
Összesen 3882 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    651 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
  2. A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és egy csipet ételízesítővel fűszerezzük.
  3. Ha a gomba a zsírjára pirult, rátesszük a vékonycsíkokra vágott sonkát, átkeverjük, és egy kicsit tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy pici vizet, kevés cukrot, és jól kiforraljuk. Belekeverjük a spagettit, és hűlni hagyjuk.
  4. A megtisztított csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, a mellén és a combja körül is /érdemes vékony bőrűt venni, mert az nem szakad olyan könnyen ki, nekem nem sikerült/. Ezután sózzuk, borsózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  5. Közben a kihűlt tésztába belekeverjük a reszelt sajtot, majd óvatosan a csirke bőre alá töltjük úgy, hogy a combokhoz is kerüljön töltelék.
  6. A petrezselymet a hasüregébe tesszük, majd a lábakat összekötjük, a nyílásokat összetűzzük.
  7. Egy tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük,majd egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néha a zsírjával meglocsolgatjuk, és megsütjük.
  8. Ha nagyon pirulna a teteje, egy fóliát tehetünk rá. A sütéssel vigyázzunk, egy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy kellően átsüljön, megpuhuljon a csirke!
  9. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, és csak utána vágjuk fel!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7253
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói töltött csirke
Katharosz 499 recept

Könnyű nyári étel, csak egy finom saláta kell mellé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...