Milánói töltött csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
325g csirke475 kcal
-
38g spagetti tészta139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
53 kcal
-
13g mangalica zsír113 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
970
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1300g csirke1901 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
3882
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
58.9g csirke86 kcal
-
6.8g spagetti tészta25 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
9.1g gomba2 kcal
-
9.1g sonka12 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
2.3g mangalica zsír20 kcal
-
2.3g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
175
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 243.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
970
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 256.2 g
Zsír
-
Összesen 246.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 834 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7162.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 883 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2201 mg
-
Nátrium 3429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 972.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 905 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2755 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 2533 micro
Összesen
3882
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 651 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg csirke
-
15 dkg spagetti tészta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg gomba
-
20 dkg sonka
-
10 dkg sajt
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek napraforgó olaj
-
5 dkg mangalica zsír
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A spagettit sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
- A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és egy csipet ételízesítővel fűszerezzük.
- Ha a gomba a zsírjára pirult, rátesszük a vékonycsíkokra vágott sonkát, átkeverjük, és egy kicsit tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy pici vizet, kevés cukrot, és jól kiforraljuk. Belekeverjük a spagettit, és hűlni hagyjuk.
- A megtisztított csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, a mellén és a combja körül is /érdemes vékony bőrűt venni, mert az nem szakad olyan könnyen ki, nekem nem sikerült/. Ezután sózzuk, borsózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
- Közben a kihűlt tésztába belekeverjük a reszelt sajtot, majd óvatosan a csirke bőre alá töltjük úgy, hogy a combokhoz is kerüljön töltelék.
- A petrezselymet a hasüregébe tesszük, majd a lábakat összekötjük, a nyílásokat összetűzzük.
- Egy tepsibe tesszük, olvasztott zsírral leöntjük,majd egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néha a zsírjával meglocsolgatjuk, és megsütjük.
- Ha nagyon pirulna a teteje, egy fóliát tehetünk rá. A sütéssel vigyázzunk, egy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy kellően átsüljön, megpuhuljon a csirke!
- Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, és csak utána vágjuk fel!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7253
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Könnyű nyári étel, csak egy finom saláta kell mellé!