Mikszáth - avagy palócleves Gundel módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g marhacomb107 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
3 kcal
-
4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
416
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g marhacomb426 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
11 kcal
-
16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
1200g víz0 kcal
Összesen
1667
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
11.3g marhacomb16 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
9.4g burgonya5 kcal
-
9.4g zöldbab3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
7.6g tejföl15 kcal
-
6.8g kapor3 kcal
-
45.3g víz0 kcal
Összesen
62
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 555.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
416
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2954.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1205 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2221.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1134 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 2114 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 2203 micro
Összesen
1667
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 217 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
250 g zöldbab
-
só ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
-
12 dl víz
Elkészítés
- A húst megmossuk, apró kockára vágjuk. A meghámozott, finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az áttört fokhagymát és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk.
- Közben megtisztítjuk a burgonyát és a zöldbabot, ez utóbbit 3 cm-s darabokra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, és külön-külön lábaskában, 6-6 dl enyhén sós vízben puhára főzzük (a burgonya levébe beledobjuk a babérlevelet), főzőlevével mindkettőt a húshoz adjuk.
- A lisztet simára eldolgozzuk a tejfölben (először a forró levesből kiveszünk a habaráshoz egy kis adagot – hőkiegyenlítést végzünk), a leveshez keverjük, szelíd tűzön 5 percig forraljuk, utánasózzuk (ha szükséges), borsozzuk. A babérlevelet kidobjuk, a kaprot finomra vágjuk, és megszórjuk vele a leves tetejét.
- Receptkönyvben: 517
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 127362
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a zöldbablevest. Egyszer régen ráakadtam erre a receptre, ami különlegessé, ünnepivé varázsolja a zöldbabot!