Mikrós virsli főtt-sült krumplival
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 137.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2217.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 1108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 378.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 58 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 106.4 g
Zsír
-
Összesen 549.3 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 249 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8870.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1907 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 4432 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1514.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 176 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 629 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7237 micro
-
Lut-zea 232 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 242 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Megpucoljuk a krumplit, hasábokra vágjuk, és sós vízben feltesstük főni.
- Forrás után kb. 2 perccel, amikor a krumpli még nem egészen puha, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
- Frítőzben forró olajban, 3 adagban, aranysárgára sütjük.
- Míg a krumpli fő, lehéjjazzuk a virsliket, és hosszában mélyen végigvágjuk.
- A résekbe szeletelt sajtot teszünk, egy nagy lapostányérra sorakoztatjuk őket, és a sajtok mentén a virsliket végigöntözzük ketchuppal.
- Mikróban 750 watton 4-5 perc alatt készre sütjük. (Nem kell hozzá grilles mikró.)
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15483
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.
Ajánló
Gyors ebédnek tökéletes, pláne, ha egy jó kis salátával is kiegészítjük. A virslikbe ketchup helyett szoktam a sajt mellé kolbászkarikákat tenni, ekkor tejföllel locsolom meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nálunk ez a "gyorsan kell valami ebédre", a sültkrumpli rajongók külön örömére. Tényleg nagyon hamar kész van, főleg, ha felgyorsítjuk a folyamatokat azzal, hogy egyszerre többmindent csinálunk. Én pl. először csak a krumpli felét teszem fel főni, és amíg az melegszik, bekapcsolom a fritőzt, és pucolom a többi krumplit. Mire a második adagot egy külön edényben felteszem főni, addigra az első már fő, és pár perc múlva már mehet is a fritőzbe. Ekkor készítem a virsliket. Tényleg csak fél óra az egész. A főtt-sült krumpli pedig nagyon ízletes, merthogy eleve sós, és nem esik olyan hamar össze, mint a csak sült társa. Lehet, hogy soknak tűnik hozzá a 2 kg krumpli, de nálunk még sose kellett kidobni. Abbahagyhatatlan...