r
Nosalty Logó

Mikrós virsli főtt-sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Mikrós virsli főtt-sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    549.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8870.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    4432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 6401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, hasábokra vágjuk, és sós vízben feltesstük főni.
  2. Forrás után kb. 2 perccel, amikor a krumpli még nem egészen puha, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Frítőzben forró olajban, 3 adagban, aranysárgára sütjük.
  4. Míg a krumpli fő, lehéjjazzuk a virsliket, és hosszában mélyen végigvágjuk.
  5. A résekbe szeletelt sajtot teszünk, egy nagy lapostányérra sorakoztatjuk őket, és a sajtok mentén a virsliket végigöntözzük ketchuppal.
  6. Mikróban 750 watton 4-5 perc alatt készre sütjük. (Nem kell hozzá grilles mikró.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15509
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Gyors ebédnek tökéletes, pláne, ha egy jó kis salátával is kiegészítjük. A virslikbe ketchup helyett szoktam a sajt mellé kolbászkarikákat tenni, ekkor tejföllel locsolom meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a "gyorsan kell valami ebédre", a sültkrumpli rajongók külön örömére. Tényleg nagyon hamar kész van, főleg, ha felgyorsítjuk a folyamatokat azzal, hogy egyszerre többmindent csinálunk. Én pl. először csak a krumpli felét teszem fel főni, és amíg az melegszik, bekapcsolom a fritőzt, és pucolom a többi krumplit. Mire a második adagot egy külön edényben felteszem főni, addigra az első már fő, és pár perc múlva már mehet is a fritőzbe. Ekkor készítem a virsliket. Tényleg csak fél óra az egész. A főtt-sült krumpli pedig nagyon ízletes, merthogy eleve sós, és nem esik olyan hamar össze, mint a csak sült társa. Lehet, hogy soknak tűnik hozzá a 2 kg krumpli, de nálunk még sose kellett kidobni. Abbahagyhatatlan...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...