Mikrós sajtfondü
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
100g sajt352 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
427
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
200g sajt704 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
854
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
79.1g sajt278 kcal
-
19.8g habtejszín58 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
Összesen
338
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
427
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 71.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3267.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 770 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 763 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
854
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1291.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl habtejszín
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sajtokat kockára vágjuk, és egy hőálló edénybe tesszük.
- Hozzáöntjük a tejszínt.
- Ízesítjük borssal és fokhagymával, ízlés szerint.
- A mikróban maximális fokozaton elkezdjük melegíteni. Először csak 1 percig, majd újra 1 percig, míg folyós nem lesz. Közben többször megkeverjük.
- Kenyeret pirítunk a tálaláshoz.
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14939
- Feltöltés dátuma: 2011. február 28.
Ajánló
A piritós kenyeret mártogathatjuk is a sajtban, rá is kenhetjük. Fűszerezhetjük még pirospaprikával, snidlinggel, de egy kis fehérborral is pikánssá tehetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a sajtos ételeket, azok közül is az egyik kedvencünk a sajtfondü. Nincs is kellemesebb vacsora, mint nyáron a teraszon ülve fondüt mártogatni, és közben jókat beszélgetni. Ennél azért egyszerűbb módszere is van a fondü élvezetének, akár reggelire is össze tudunk dobni egy gyors mikrós változatot. Az elkészítéséről további fázisképek itt találhatók.