r
Nosalty Logó

Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

Összesen 1039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

Összesen 4161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.2 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, cukorral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  2. Hozzáadjuk a mézet, vizet, tojást, egynemű tésztává gyúrjuk. Mehet a hűtőbe egy órára.
  3. Lisztezett vágódeszkán a tésztát jól átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra gyúrjuk. Az előzőleg papírból elkészített sablonokat a tésztára helyezve késsel körbevágjuk. Az alaphoz egy tányér szolgálhat sablonként.
  4. Sütőpapírra helyezve 190 fokon, légkeveréses módozatban megsütjük őket. Ha szép fényes alapot szeretnénk, akkor előtte felvert, egész tojással, utána pedig még forrón tojásfehérjével lekenhetjük.
  5. Előbb megdíszítjük a kisült elemeket íróval (1 db tojásfehérje + annyi porcukor, amennyit úgy vesz fel, hogy nem csöpög le a habverőről), majd megvárjuk, hogy megszáradjon (pár perc).
  6. Összeállítás: csakis forró karamellel ragasszunk (pár evőkanál cukrot karamellé hevítünk gázon)! Gyors, tartós! Ha kész a házikó, az élek mentén végigmehetünk még írókával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2533
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 08.

Ajánló

Már december elején érdemes megsütni, illat, íz, látvány... hmmm... igazi hangolódás az ünnepre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Első próbálkozás... na nem a mézeskalács sütésé, hanem hogy abból házikót készítsek. Meglepően egyszerű volt! Mindenkit biztatnék, élmény az elkészítése, tartós, szép és egyedi asztaldísz lehet karácsonykor (ha addig megmarad:)) A külön fűszerek helyett használható mézeskalács fűszerkeverék is. A házikó sablonjának elkészítéséhez remek, letölthető verziók vannak a neten is!

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...