r
Nosalty Logó

Mézeskalács főzött krémmel töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nemes-Pádár Csilla
Mézeskalács főzött krémmel töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

főzött krém

cukormáz

1174
Kalória
13.5g
Fehérje
154.3g
Szénhidrátok
56.5g
Zsír
40.5g
Víz
30g
Koleszterin
2.5g
Rost
84.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

főzött krém

cukormáz

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk (kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez). A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  3. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük a mázat.

főzött krém

  1. 3 evőkanál finomlisztet, 3 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekavarjuk. Ezután a 3 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük.
  2. A megfőtt krémet kihűtjük.
  3. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz.
  4. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel. Egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.

cukormáz

  1. Vizet forralunk egy lábasban, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojásfehérjét. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz.
  2. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk.
  3. Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács-csillagokkal díszítjük. Cukorgyöngyöt is tehetünk még a tetejére, ha van otthon, és szeretnénk még jobban díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy saját recept, ugyanis úgy gondoltam, hogy egy kicsit kísérletezem, és a szokásos, szárazabb típusú mézeskalács helyett egy különleges, krémmel töltött és cukormázzal díszített mézeskalácsot hozok létre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!