r
Nosalty Logó

Mézeskalács - energiacsökkentett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács - energiacsökkentett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 3869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3110.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket, glukonont, szódabikarbónát, fűszert tálba öntjük, összekeverjük.
  2. Gőz felett a mézet a vajjal felmelegítjük addig, amíg a vaj teljesen felolvad.
  3. A lisztes alaphoz öntjük, kissé elkeverjük fakanállal, hozzáütjük a tojást, és tésztává gyúrjuk.
  4. Elég lágy a tészta, szükség szerint kevés, teljes kiőrlésű lisztet adhatunk még hozzá. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe legalább egy napra. A tészta sokáig eltartható, akár két hétig is hűtőben.
  5. Nyújtsuk ki lisztezett munkaasztalon vékonyra, szaggassunk belőle formákat, tegyük sütőpapíros tepsire, és kenjük meg felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre. (Ez mindössze néhány perc.)
  7. Ha kihűlt glazúrral díszíthetjük.
  8. A glazúrhoz a tojásfehérjét annyi porcukorral kikeverjük, hogy sűrűn folyó glazúrt kapjunk, pár csepp ecet is kell bele, hogy ne kristályosodjon ki a cukor.
  9. Ezután kis zacskót készítünk sütőpapírból, beletöltjük a glazúrt, és már díszíthetünk is. (Ma már kaphatóak dekortollak, azzal még egyszerűbb díszíteni.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16306
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Nyomózsák készítése: http://vimeo.com/15529199

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekszem olyan recepteket kitalálni, amit diétázók is fogyaszthatnak. Ebben a receptben a cukor helyett glukonon van, viszont a mézet nem szerettem volna lecserélni másra. Hát ettől mézeskalács a mézeskalács. :-D Kicsit sikerült egészségesebbé tenni a teljes kiőrlésű liszt felhasználásával. A tészta lényegesen képlékenyebb, mint a finomlisztes változat, de ha a hűtőből vesszük ki, akkor könnyen dolgozhatunk vele.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...