r
Nosalty Logó

Mézes zserbó csillapethes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes zserbó csillapethes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    507.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    222 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6938.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.1 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 8101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból puha, rugalmas tésztát gyúrunk, és 3 lapot nyújtunk belőle (tepsi méretűt).
  2. A darált diót a kétféle cukorral összekeverjük.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük egy kevés baracklekvárral, a diós krém felét rákenjük. Erre kerül a következő tészta, lekvárral megkenjük, rá a dió. Így készítünk 3 réteget (tészta dió, tészta dió, tészta).
  4. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.
  5. Előmelegített sütőben 230 fokon aranybarnára sütjük, kb.30 perc alatt.
  6. Közben elkészítjük a csokimázat: a hozzávalókat közepes tűzön csomómentesre összefőzzük. Ha csomós, átpasszírozzuk tésztaszűrőn.
  7. Ha a sütemény teljesen kihűlt, a csokimázat rásimítjuk, majd hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6069
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...