r
Nosalty Logó

Mézes szelet Virlomi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virlomi
Mézes szelet Virlomi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A liszt kivételével mindent egy nagy fémtálba teszünk, és 5 percig forró víz felett keverjük.
  2. Ha levettük, hozzáöntjük a lisztet, és összekeverjük vele. A tészta nem lesz kemény állagú.
  3. Ha hagytuk picit hűlni, 3 felé vesszük. (Ha a kezünkbe vesszük, és megpróbáljuk megformázni liszt segítségével gombóc alakúra, lassan elmászhat a kezünkből, ettől sem kell megijedni.)
  4. A kiválasztott tepsi hátát jól meglisztezzük, és kinyújtjuk rajta nyújtófával. Kézzel is könnyen igazítható a sarkoknál.
  5. 180°C-ra felmelegített sütőbe tesszük. Nagyon hamar megsülnek a lapok, ezért ne hagyjuk magára sütés közben.
  6. Amikor kivesszük a lapokat, késsel nyúljunk alájuk, és úgy szedjük fel a tepsiről. Sima felületre tegyünk.

Krém elkészítése

  1. A tejbe beleöntjük a pudingport és a lisztet (+ a vaníliaaromát, ha rendelkezésünkre áll).
  2. Feltesszük főni, sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről. Kevergessük gyakran, hogy ne bőrösödjön meg.
  3. Kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingkeveréket.

Összeállítás

  1. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére nem kell semmi szerintem, mivel azzal már túl sok lenne.
  2. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk megpuhulni. Ez kb. fél nap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2958
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes szelet Virlomi konyhájából
Virlomi 1 recept

Gyerekkoromban az utcában élő idős néni mindig hozott nekünk süteményt, többek között ezt is. Édesanyám elkérte a receptet, de soha nem csinálta meg. Az idős néni évekkel ezelőtt meghalt, így azóta is az Ő receptje alapján csinálom ezt a finomságot. Én általában mindig kétszeres adagot csinálok, úgy jó vastag lesz a tészta, és kb. másfélszeres krémmel dolgozok.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...