r
Nosalty Logó

Mézes szelet Virlomi konyhájából

Virlomi
Mézes szelet Virlomi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

993
Kalória
12.4g
Fehérje
152.6g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
31g
Víz
72g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
93.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.2 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A liszt kivételével mindent egy nagy fémtálba teszünk, és 5 percig forró víz felett keverjük.
  2. Ha levettük, hozzáöntjük a lisztet, és összekeverjük vele. A tészta nem lesz kemény állagú.
  3. Ha hagytuk picit hűlni, 3 felé vesszük. (Ha a kezünkbe vesszük, és megpróbáljuk megformázni liszt segítségével gombóc alakúra, lassan elmászhat a kezünkből, ettől sem kell megijedni.)
  4. A kiválasztott tepsi hátát jól meglisztezzük, és kinyújtjuk rajta nyújtófával. Kézzel is könnyen igazítható a sarkoknál.
  5. 180°C-ra felmelegített sütőbe tesszük. Nagyon hamar megsülnek a lapok, ezért ne hagyjuk magára sütés közben.
  6. Amikor kivesszük a lapokat, késsel nyúljunk alájuk, és úgy szedjük fel a tepsiről. Sima felületre tegyünk.

Krém elkészítése

  1. A tejbe beleöntjük a pudingport és a lisztet (+ a vaníliaaromát, ha rendelkezésünkre áll).
  2. Feltesszük főni, sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről. Kevergessük gyakran, hogy ne bőrösödjön meg.
  3. Kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingkeveréket.

Összeállítás

  1. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére nem kell semmi szerintem, mivel azzal már túl sok lenne.
  2. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk megpuhulni. Ez kb. fél nap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekkoromban az utcában élő idős néni mindig hozott nekünk süteményt, többek között ezt is. Édesanyám elkérte a receptet, de soha nem csinálta meg. Az idős néni évekkel ezelőtt meghalt, így azóta is az Ő receptje alapján csinálom ezt a finomságot. Én általában mindig kétszeres adagot csinálok, úgy jó vastag lesz a tészta, és kb. másfélszeres krémmel dolgozok.

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...