r
Nosalty Logó

Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    306 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy pástétom vagy őzgerincformát béleljünk ki jól folpackkal.
  2. A mézet, az egész tojást és a sárgákat keverjük össze egy fémtálban.
  3. Egy kisebb szájú lábosban forraljunk vizet.Tegyük fölé a tálat, és folyamatosan kevergessük kézi habverővel a mézes tojást. Figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe.Folyamatosan kevergessük,amíg szép világos és sűrű krémet nem kapunk.
  4. Közben (vagy utána, kinek ilyen robotgépe van)a tejszínt verjük kemény habbárobotgéppel.
  5. Öntsük hozzá a mézes-tojásos krémet, keverjük össze, majd öntsük aformába.
  6. A tetejére is tegyünk szorosan folpackot, majd rakjuk mélyhűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át ott van.
  7. Ha megfagyott, óvatosan szedjük le róla a felső fóliát, borítsuk ki egy tálra, majd az alsó fóliát is húzzuk le róla.
  8. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, de vigyázzunk, meg ne égjen.
  9. Szeleteljük fel a Semifreddót, locsoljunk rá még egy kis mézet, szórjuk meg fenyőmaggal. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9638
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Kedvesemmel egyszerre lecsaptunk rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a mostani hétvégén jó kis fokhagymakrémleves és szilvával töltött szűzpecsenye után tálaltam mindannyiunk nagy örömére.:) Az eredeti receptben 3 dl tejszín és 100 g méz van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...