r
Nosalty Logó

Mézes puszedli csokoládéba mártva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Mézes puszedli csokoládéba mártva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a xilittel keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet, a tejfölt, az olvadt vajat és keverjük simára. Adjuk hozzá a fűszereket, és azzal is keverjük el. Szórjuk rá a lisztet, majd arra a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze (ekkor ragacsos, nyúlós, nagyon lágy a tészta, ez így jó!).
  2. Tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni (megkeményedik és gyúrhatóvá válik).
  3. Ha letelt a pihentetés ideje, enyhén lisztes alapon gyúrjuk össze a tésztát és sodorjunk belőle kb. 5 cm átmérőjű hengert, melyet karikázzunk fel egyenlő (kb. 1,5-2 cm) széles darabokra.
  4. Formázzuk a tésztadarabokat félgömb alakúra, és helyezzük kivajazott tepsire egymástól legalább 1 cm távolságra (sütés közben megnövekednek).
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és süssük meg a puszedliket.
  6. Ha teljesen kihűltek a puszedlik, lehet csokoládéba mártani, de önmagában is finom.
  7. Vízgőz fölött olvasszuk fel a vajat a csokoládéval, villa segítségével, egyesével mártsuk, forgassuk bele a puszedliket, majd rácsra kiszedve hagyjuk megdermedni a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20772
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

- a fűszereket ízlés szerint lehet variálni - a formázáskor nyomhatunk a puszedlik közepébe aszalt gyümölcsöt  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Az azonnal puha mézeskalácsfigurák újjászületése :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...