r
Nosalty Logó

Mézes-mentás citromkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mentás citromkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Megmossuk, és meghámozzuk a citromokat úgy, hogy 4 db citrom héja (a fehér része nem, mert keresű lesz) kell majd a sziruphoz,2 db citromnak lereszeljük a héját. Így összesen 6 db közepes méretű citrom húsával fogunk dolgozni.
  2. Felkarikázzuk a citromokat, és megszabadítjuk őket a magoktól.
  3. Szirup elkészítése: 1,5 dl vízet felforrósítunk, és 9 db édesítő tablettát oldunk fel benne, majd a 4 db citrom héját ebben puhára főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. Egy lábasban 1,5 evk. cukron kicsit átfuttatjuk a citromkarikákat, aztán jöhetnek a fűszerek, majd ha picit megpuhultak a citromok, jöhet rá a langyos tej. Ezzel fedő alatt főzzük.
  5. Mikor már jó forró a keverékünk, félrevesszük a tűzről, 1,5 dl-t leveszünk belőle egy bögrébe, és kikavarjuk vele csomómenetesre a tejszínízű pudingporunkat.
  6. A fazékba tesszük a megmosott mentaleveleket, a mézet és a citromok reszelt héját is! S itt kóstolunk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem elég citromos, teszünk bele még 2 tk citrom aromát. (De ha jónak ítéljük az ízesítést, akkor ez el is maradhat.)
  7. Majd hozzáöntjük a 3. lépésnél elkészített szirupunkat, ne felejtsük el kihalászni belőle a héjat, arra nincs szükségünk.
  8. Turmixoljuk a fazék tartalmát! Ügyelve, hogy halásszuk ki előtte a fahéj rudunkat!
  9. Visszatesszük a gázra, és egy jó pár perc forralás után besűrítjük a pudingporral, melyet előzőleg csomómentesre elkevertünk! S kész is!
  10. Hagyjuk hűlni, majd a hűtőben pihentetjük minimum 2 órát. Jégkockával és vaníliafagylaltal vagy tejszínhabbal is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4763
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hugicám szülinapja júliusra esik, meghívtam magamhoz, és a szokásos menün kívül valami különlegessel és frissítő levessel akartam kedveskedni Neki. Azon kívül én imádom a citromos dolgokat, hát így esett a választásom a citromlevesre. Számos receptet megnéztem, és megkreáltam a sajátomat, ezt olvashatod most! :)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...