Mézes-mázas csipős csirkeszárnyak
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ágicámdrágám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1616
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A husihoz
-
82.8g csirkeszárny98 kcal
A páchoz
-
6.6g citromlé1 kcal
-
8.3g méz25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.7g csípős fűszerpaprika2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Összesen
133
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 524 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
404
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1713.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 815 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 527.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2094 micro
-
β-crypt 498 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
1616
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A husihoz
-
1 kg csirkeszárny
A páchoz
-
2 citromból nyert citromlé
-
4 ek méz
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek csípős fűszerpaprika
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A husihoz
- A csirkeszárnyakat előkészítjük: megtisztítás után feldaraboljuk három részre. A csirkeszárnyak végét a későbbiekben használhatjuk majd fel.
- A kikevert pácba forgatjuk a szárnyakat, és 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Tepsit vagy jénait kevés olajjal kikenünk, és a pácból a szárnyakat átrakjuk. Kevés páclével megöntözzük.
- Légkeveréses sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig alúfóliával letakarva pároljuk, majd 160 fokon további 30 percig készre sütjük, amely közben a szárnyakat az egyenletes sütés érdekében megforgatjuk, és a végén grillezzük.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19016
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Ajánló
A csipős-pikáns ízek kedvelőinek ajánlom rizzsel, vagy csak salátával is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ágicámdrágám
31 recept
Szeretjük az édes-csipős pikáns ízeket, és sok kisérletezés után jött össze ez a recept.