r
Nosalty Logó

Mézes krémes Bjkatától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS24 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Mézes krémes Bjkatától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

638
Kalória
10.1g
Fehérje
87.7g
Szénhidrátok
26.7g
Zsír
20.6g
Víz
46.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
44.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.7 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 7634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a cukrot, a mézet, a margarint és a tojásokat. Langyosra hűtjük.
  2. A mézes keveréket a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá. Könnyen nyújtható,puha tésztát kell kapnunk.
  3. Fél órát pihentetjük. 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. (A sütőlapon megszurkáljuk kés hegyével, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta.)
  4. Zsírozottsütőlapon vagy tepsi hátlapján egyenként megsütjük. (Világosbarnára.)
  5. A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Kihűtjük, közben néha megkeverjük.
  6. A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával.
  7. A vajas krémet összekeverjük a teljesen kihűlt tejbegrízzel.
  8. Az első lapot ezzel a fehér krémmel kenjük meg. (A krém felével.)
  9. Erre rakjuk a második lapot, amit megkenünk jó vastagon szilvalekvárral vagy baracklekvárral.
  10. A harmadik lapot fehér krémmel kenjük meg.
  11. Az utolsó lapot bevonjuk gőz fölött felolvasztott ét tortabevonóval. (3 ek étolajjal keverjük össze az olvadó csokoládét.)
  12. Néhány óra alatt megpuhul. (Ez a legnehezebb része a sütemény elkészítésének, mert a család nehezen tudja kivárni ezt a kis időt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x36

Jellegzetes karácsonyi sütemény. Könnyen nyújtható a tésztája. Házi készítésű lekvárral a legfinomabb. Mi szilvalekvárral szeretjük a legjobban. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!