r
Nosalty Logó

Mézes krémes Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Mézes krémes Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.7 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 7634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a cukrot, a mézet, a margarint és a tojásokat. Langyosra hűtjük.
  2. A mézes keveréket a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá. Könnyen nyújtható,puha tésztát kell kapnunk.
  3. Fél órát pihentetjük. 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. (A sütőlapon megszurkáljuk kés hegyével, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta.)
  4. Zsírozottsütőlapon vagy tepsi hátlapján egyenként megsütjük. (Világosbarnára.)
  5. A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Kihűtjük, közben néha megkeverjük.
  6. A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával.
  7. A vajas krémet összekeverjük a teljesen kihűlt tejbegrízzel.
  8. Az első lapot ezzel a fehér krémmel kenjük meg. (A krém felével.)
  9. Erre rakjuk a második lapot, amit megkenünk jó vastagon szilvalekvárral vagy baracklekvárral.
  10. A harmadik lapot fehér krémmel kenjük meg.
  11. Az utolsó lapot bevonjuk gőz fölött felolvasztott ét tortabevonóval. (3 ek étolajjal keverjük össze az olvadó csokoládét.)
  12. Néhány óra alatt megpuhul. (Ez a legnehezebb része a sütemény elkészítésének, mert a család nehezen tudja kivárni ezt a kis időt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 58061
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jellegzetes karácsonyi sütemény. Könnyen nyújtható a tésztája. Házi készítésű lekvárral a legfinomabb. Mi szilvalekvárral szeretjük a legjobban. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...