r
Nosalty Logó

Mézes krémes - ahogy Anita készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes krémes - ahogy Anita készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1895
Kalória
22.9g
Fehérje
267.5g
Szénhidrátok
83.3g
Zsír
55.8g
Víz
223.3g
Koleszterin
8.3g
Rost
148g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a mézet, hozzáadjuk a zsírt, és az egészet összeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot. Adunk hozzá 1 ek fahéjat, 2 ek kakaóport. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elkevertük előzőleg a szódabikarbónát. A masszát összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, itt is kidolgozzuk (ha még kíván lisztet, akkor tegyünk hozzá), majd négy kis cipót formázunk belőle. Hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta teljesen kihűljön.
  2. Ekkor 4 téglalapot sodrunk belőlük. Lisztezett tepsi hátoldalán egyenként kisütjük 7-8 perc alatt, 180 fokon. (Vigyázat, mert hamar megsül!) Még forrón, éles késsel leválasztjuk a tésztalapot a tepsi hátoldaláról, így már könnyen lecsúsztatható. Ha kihűl, akkor törni fog!
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  4. Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetejét csokoládémázzal leöntjük. Ehhez egy tortabevonó csokoládét étolajban felolvasztunk gőz fölött.
  5. A mézes krémest legalább egy éjszakán át pihentetjük, addigra jól megpuhul, és könnyen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×23

Pár évvel ezelőtt egy tv műsorban láttam a mézes krémes e fajtáját. Kipróbáltam, és azóta csak ez a változat szerepel az ünnepi asztalon. Gyermekeim nagy kedvence, így nem hiányozhat nálunk karácsonykor. Most egy kis tányérkával az elsőszülöttem iskolai karácsonyi osztálybulijára is kerül belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!