r
Nosalty Logó

Mézes háztető ahogy anyuci készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mézes háztető ahogy anyuci készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

1628
Kalória
21.4g
Fehérje
210.7g
Szénhidrátok
77.7g
Zsír
88.3g
Víz
45g
Koleszterin
4.6g
Rost
110.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.6 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A mézes tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belekeverjük a szalalkálit, állni hagyjuk.
  2. A többi hozzávalót a liszt kivételével egy tálba rakjuk, és robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalalkálit.
  3. Ezután összegyúrjuk az egészet annyi liszttel, hogy jól lehessen vele dolgozni, ne legyen ragadós.
  4. A tésztát elosztjuk 3 egyenlő részre, majd kinyújtjuk, kiolajozott tepsi hátuljára tesszük (én a legkisebb tepsit használtam), villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük, míg kezd a teteje egy kicsit már megpirulni. (Már most előre szólok, hogy a házikóhoz nem fog kelleni az egész tésztalap, de erről majd a végén.)
  5. Míg a lapok hűlnek, megcsináljuk a krémet. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd hidegre kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal jó habosra keverjük.
  7. Majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk.
  8. Összeállítás: az egyik lapot (leginkább a közepét) megkenjük krémmel.
  9. Erre középre helyezünk 6 db kávéba áztatott babapiskótát, majd ezt is megkenjük krémmel, erre jön 4 babapiskóta, megint krém, majd két babapiskóta úgy elhelyezve, hogy háztető formát kapjunk.
  10. Az egészet körbekenjük krémmel, majd ráhelyezzük a két oldalára a másik két lapot, és a felesleget mindenhol levágjuk. Az így kapott háztető formát vékonyan még megkenjük krémmel, és kakaóporral meghintjük.
  11. A feleslegessé vált lapokhoz hagytam egy kis krémet, összegyúrtam kis gombócokká, és úgy ettük meg. Kárba nem ment egy darabkája sem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20

Remélem, sikerült érthetően leírni az egészet, biztosan meg lehet egyszerűbben is csinálni, ha valaki kipróbálja, örülnék, ha leírná a véleményét róla. A tésztát saját magam fejéből csináltam, és örültem neki, hogy már sülés után finom puha volt, és később sem keményedett meg, mint általában a lapos sütemények. És az íze a vaníliás krémmel nagyon finom. Remélem, másnak is olyan örömet fog okozni az elkészítése, mint nekem!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!