r
Nosalty Logó

Mézes-gyömbéres oldalas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AlbiGasztro
Mézes-gyömbéres oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A burgonyához

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Az oldalasokat először szárazra töröljük, mert így jobban barnul, szebb színt kap, és finomabb lesz az íze. Sóval, borssal, cayenne borssal alaposan bedörzsöljük.
  2. A tepsit, amiben sütni fogunk, feltesszük a tűzhelyre, majd kis olajon szép aranybarnára pirítjuk a húsok összes oldalát.
  3. Mikor már szépek, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd amikor már üvegesre pirult, a húsokat nyakonöntjük mézzel. Jól megforgatjuk a húsokat a mézben, majd amikor már forrni kezd, felöntjük az egészet a leves alaplével. Hozzáadjuk a finomra vágott gyömbértés az egész csillagánizst.
  4. 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 1 órára. 30 perc után a húsokat megfordítjuk, hogy mindkét felük szépen megpiruljon.
  5. Amíg a húsok sülnek, hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk szét nagyobb darabokra. Ezután tegyük egy láboshideg, sós vízbe.
  6. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhulnak. Szűrjük le, majd hagyjuk jó alaposan lecsöpögni.
  7. A száraz burgonyákat öntsük egy forró serpenyőbe, adjunk hozzá 10 dkg vajat,majd pirítsuk szép aranybarnára. Amikor kész, szórjuk meg kis petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4804
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

A magyar ízekhez képest kissé pikáns, de gyorsan elkészíthető finom fogás.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...