r
Nosalty Logó

Mézes-gránátalmás csirke Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Mézes-gránátalmás csirke Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 2265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5336.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    591 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 2265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon felforrósított serpenyőben mindkét oldalukra kérget sütünk (2-2 perc), majd lekenjük páccal, fóliával fedjük le.
  2. 160 C-ra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük 30-40 percig, majd a fóliát levéve a maradék páccal meglocsoljuk, és pirosra sütjük.
  3. A körethez a zöldség alaplevet felforraljuk, folyamatos keverés mellett beleöntjük a kukoricát és 5-6 perc alatt készre főzzük. Kevéske olajat vagy vajat keverhetünk hozzá, hogy fényesebb legyen.
  4. A sült combbal, sült lilahagymával és gránátalmamagokkal szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2576
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-gránátalmás csirke Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Imádom a gránátalmát és a belőle készült szirupot is. Igen kiváló a pikánsan savanykás ízével a mézes húshoz. Ám nagy meglepetés ért, amikor felvágtam a gránátalmát és egy "albínóval" találtam szembe magam. Szerencsére az íze tökéletes volt, csak a színe volt hóka.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...