r
Nosalty Logó

Mézes gabonapelyhek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes gabonapelyhek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 2127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
  4. A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.
  6. Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36X40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11793
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 30.

Ajánló

Natúr ízű gabonapelyheket használva gazdagon ízesíthetjük az éppen otthon lévő hozzávalókkal, a receptben megadottakon túl aszalt, szárított gyümölcsökkel, kókusszal, mandulával, mogyoróval stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban abban a tudatban voltam, hogy van, mert a szomszédn énitől kaptam két, zárt zacskóban lévő fahéjas "valamit", amit ők ugyan nem esznek meg (úgy kapták ők is:), inkább kidobják, ha nekünk nem kell...Úgy gondoltam, én majd hasznosítom valamilyen kekszhez és elfogadtam. A zacskót kibontva tudtam meg, hogy fahéjas gabonapelyhet kaptam. Sebaj, gondoltam ebből is el lehet készíteni a mézes változatot. És jól gondoltam, a sápadt gabonapehely mosolygós aranysárga színűvé változott és ropogósságával és szépséges színével csak úgy kínálja magát. Tettem hozzá még kukoricapelyhet, zabpelyhet, diót és mazsolát.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...