Mézes gabonapelyhek
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.1 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1324 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 832 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 1298 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Hozzávalók
-
10 dkg kukoricapehely
-
10 dkg zabpehely
-
8 dkg mazsola
-
8 dkg méz
-
5 dkg vaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
- A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
- A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.
- Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 36X40
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11793
- Feltöltés dátuma: 2010. május 30.
Ajánló
Natúr ízű gabonapelyheket használva gazdagon ízesíthetjük az éppen otthon lévő hozzávalókkal, a receptben megadottakon túl aszalt, szárított gyümölcsökkel, kókusszal, mandulával, mogyoróval stb.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban abban a tudatban voltam, hogy van, mert a szomszédn énitől kaptam két, zárt zacskóban lévő fahéjas "valamit", amit ők ugyan nem esznek meg (úgy kapták ők is:), inkább kidobják, ha nekünk nem kell...Úgy gondoltam, én majd hasznosítom valamilyen kekszhez és elfogadtam. A zacskót kibontva tudtam meg, hogy fahéjas gabonapelyhet kaptam. Sebaj, gondoltam ebből is el lehet készíteni a mézes változatot. És jól gondoltam, a sápadt gabonapehely mosolygós aranysárga színűvé változott és ropogósságával és szépséges színével csak úgy kínálja magát. Tettem hozzá még kukoricapelyhet, zabpelyhet, diót és mazsolát.