r
Nosalty Logó

Mézes buggyantott körte

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Júlia
Mézes buggyantott körte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, de a szárukat rajta hagyjuk. Az aljából egy kis darabot leszelünk, hogy rendesen meg tudjanak állni. Egy kanállal kiszedjük a magházat és a magokat.
  2. Egy nagy edényben a vízhez hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a félbevágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. A vaníliát félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait és a magházzal együtt a vízbe dobjuk.
  3. Időnkénti kavargatás mellett felforraljuk.
  4. A lángot közepesre vesszük és belehelyezzük a körtéket. 15-20 percig hagyjuk őket főni, amíg meg nem puhulnak.
  5. Az edényből kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
  6. A sziruphoz adjuk a diákcsemegét és 5-10 percig hagyjuk főni benne. Leszűrjük és a szirupot visszaöntjük az edénybe.
  7. A szirupot visszatesszük a tűzre és addig forraljuk, amíg méz állagú nem lesz. Ezt kihűtve lehet használni, ahol amúgy mézet használnánk.
  8. A diákcsemegét beletömködjük a körték magházai helyére, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A leveles tésztát legöngyöljük és 1.5 cm vastag csíkokra vagdossuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a leveles tészta csíkokat.
  11. A csíkokat a körtékre tekerjük az aljuktól kezdve (a tojásos oldalával kifele). Ha elfogy egy másikat ragasztunk hozzá és addig tekerjuk, amíg a körtét be nem fedi.
  12. 25-30 perc alatt készre sütjük vagy, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
  13. Tálaljuk melegen a maradék sziruppal, vagy egy kis vanília fagyival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 366
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 03.

Ajánló

Egész vanília helyett én is csak vanília aromát használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepi alkalomra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...