r
Nosalty Logó

Mézes buggyantott körte

Júlia
Mézes buggyantott körte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

896
Kalória
6.3g
Fehérje
196.4g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
364.8g
Víz
45g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
164.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 896 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    785.6 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3579 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, de a szárukat rajta hagyjuk. Az aljából egy kis darabot leszelünk, hogy rendesen meg tudjanak állni. Egy kanállal kiszedjük a magházat és a magokat.
  2. Egy nagy edényben a vízhez hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a félbevágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. A vaníliát félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait és a magházzal együtt a vízbe dobjuk.
  3. Időnkénti kavargatás mellett felforraljuk.
  4. A lángot közepesre vesszük és belehelyezzük a körtéket. 15-20 percig hagyjuk őket főni, amíg meg nem puhulnak.
  5. Az edényből kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
  6. A sziruphoz adjuk a diákcsemegét és 5-10 percig hagyjuk főni benne. Leszűrjük és a szirupot visszaöntjük az edénybe.
  7. A szirupot visszatesszük a tűzre és addig forraljuk, amíg méz állagú nem lesz. Ezt kihűtve lehet használni, ahol amúgy mézet használnánk.
  8. A diákcsemegét beletömködjük a körték magházai helyére, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk őket.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  10. A leveles tésztát legöngyöljük és 1.5 cm vastag csíkokra vagdossuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a leveles tészta csíkokat.
  11. A csíkokat a körtékre tekerjük az aljuktól kezdve (a tojásos oldalával kifele). Ha elfogy egy másikat ragasztunk hozzá és addig tekerjuk, amíg a körtét be nem fedi.
  12. 25-30 perc alatt készre sütjük vagy, amíg a tészta aranybarnára nem sül.
  13. Tálaljuk melegen a maradék sziruppal, vagy egy kis vanília fagyival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ünnepi alkalomra.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...