r
Nosalty Logó

Mézes-boros csirkesült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-boros csirkesült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2916 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 2916 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésben bekenjük mézzel a csirkecombokat.
  2. Aztán a só - majoranna - reszelt szerecsendió - kakukkfű keverékével megszórjuk mindegyiket. Fontos, hogy a mézrétegre szórjuk a fűszereket.
  3. Hagyjuk állni kb.1 órát a hűtőben.
  4. Ezek után öntsünk rá annyi bort, hogy éppen csak ellepje - 1 teljes napot hagyjuk így pácolódni.
  5. Másnap tepsiben, fólia alatt pároljuk a sütőben (a páclével együtt).
  6. Ha már a husi kellőképpen puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk szép barnára!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9920
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

Sült burgonya, rizibizi, krokett, burgonyapüré, zöldsaláták, hidegtálak,  igazából szerintem csak a tésztákhoz nem való :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor elkészítettem, féltem, hogy milyen sikere lesz. Aztán kiderült, hogy csinálhattam volna többet is :) Tehát, csak bátran készítsünk belőle többet, mert hidegen is kitűnő étel!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...