r
Nosalty Logó

Méteres tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Méteres tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fehér piskóta

Barna piskóta

Krém

497
Kalória
9.9g
Fehérje
29.6g
Szénhidrátok
38.4g
Zsír
52.9g
Víz
302.1g
Koleszterin
1.2g
Rost
14.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Fehér piskóta

Barna piskóta

Krém

Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Fehér piskóta

Barna piskóta

Krém

Összesen 2478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Fehér piskóta

Barna piskóta

Krém

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 2478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Fehér piskóta

  1. A fehér piskótához a tojásokat, a cukorral robotgépben lassan összekeverjük, majd magas fokozaton addig verjük, amíg lágy, habos állagú lesz. Ez akár több percet is igénybe vehet, ne féljünk tőle, legyen a legkeményebb állag.
  2. Ezután szitáljuk hozzá a lisztes-sütőporos keveréket és lassan forgassuk össze. Egy habzsákba helyezzünk egy normál nyomócsövet és töltsük meg a zsákot a tésztával.
  3. Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymás után felváltva húzzunk átlósan csíkokat a papírra. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 10 - 12 percig vigyázzunk ne süssük nagyon szárazra, mert akkor a feltekerésnél eltörhet.

Barna piskóta

  1. A barna piskótát is ugyanígy készítsük el csak ott a liszthez adjuk még hozzá a kakaóport.

Krém

  1. Sütés közben készítsük el a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. A vajat, a cukorral keverjük robotgépben habosra, majd adjuk hozzá a már kihűtött pudingot. A megsült piskótát vegyük ki a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírt húzzuk le róla.
  2. Helyezzük újra a papírra és gyors mozdulatokkal tekerjük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tekerjük le a piskótát és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel ismét. Fóliába csomagolva helyezzük hűtőbe, majd éles késsel szépen vágjunk szeleteket belőle.
  3. Aki szeretné a tetejére csurgathat olvasztott csokoládét is! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!