r
Nosalty Logó

Metéltes túrókocka gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Metéltes túrókocka gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6435.3 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    812 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 4080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót alaposan áttörjük, és egy tálba tesszük. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A citromot forró vízzel lemossuk, és lereszeljük a héját. A cukrozott gyümölcsdarabokat félbevágjuk. A cérnametéltet kifőzzük 6 dl tejben, amibe 2 csomag vaníliás cukrot tettünk. (Teljesen felissza a tejet - bedagad!)
  2. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, és hozzátesszük a túróhoz. Majd belekeverjük a mazsolát, az áfonyát és a cukrozott gyümölcsöt. Ezután következik a tejben kifőzött cérnametélt.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény, fényes habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a túrós-tésztás töltelékbe.
  4. A leveles tésztát kigöngyöljük, és félbevágjuk. Az egyik téglalapot sütőlemezre tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Ezután betakarjuk a másik tésztalappal. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Amikor szép halványbarnára sült a teteje, kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1583
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Ajánló

Frissen a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Metéltes túrókocka gyümölcsökkel
Lizinka_ 607 recept

Ez egy régi, elfekvő recept, amit még nem készítettem el, csak halogattam. Feltuningoltam a tölteléket egy kis aszalt áfonyával, ami nagyon jót tett az ízének.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...