r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

745
Kalória
26.8g
Fehérje
61g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
393.5g
Víz
148.8g
Koleszterin
17.4g
Rost
24.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    2709 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5362 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    5418 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10725 micro
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A zöldborsót (amennyiben mirelit) hideg vízben kiengedjük.
  2. A répákat és a zellergumót megpucoljuk, és a borsóval együtt a főzőedényben, kevés vajon megforgatjuk, dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Hozzáadjuk egészben a kis fej vöröshagymát, az apróra vágott menta és bazsalikom felét.
  4. Amikor főtt egy kicsit, de mégsem teljesen puha, átszedjük a zöldségeket (hagyma kivételével) a turmixgépbe, felöntjük a tejszínnel vagy joghurttal, hozzáadjuk a friss menta és a bazsalikom másik felét, kis sóval és borssal megszórjuk, valamint annyi alaplével felöntjük, amennyire krémesen szeretjük, és jól összeturmixoljuk.
  5. Lereszelünk két kis kupac sajtot egy sütőlapra (sütőpapírra), a közepére mozzarella szeletet teszünk, majd abba egy szem szilvát.
  6. Előmelegített sütőben pár perc alatt lágy aranybarnára megsütjük, kb. 200 C°-on, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Ilyenkor válik ropogóssá. Vigyázzunk ne égessük meg!
  7. Tálaláskor a levesbe facsarunk egy kis mentát, és a chipset mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A hétvégi program egyik részeként újra varázslatossá tettük a teraszunkat. Azóta minden étkezést ott tálalok, a csodás kerti kilátással. Már a reggelinél kisimítja az arcunkat a sok madárcsicsergés, és a még hűs szellő. Imádom! Újabban egy könnyed krémleves az ebédem. Frissít és eltelít. A mai kreációm, bár nyáron lesz az igazi -a frissen szedett zöldborsóval-, de így is csodás volt számomra az ízvilága.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!