r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    2709 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5362 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    5418 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10725 micro
Összesen 1491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót (amennyiben mirelit) hideg vízben kiengedjük.
  2. A répákat és a zellergumót megpucoljuk, és a borsóval együtt a főzőedényben, kevés vajon megforgatjuk, dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével.
  3. Hozzáadjuk egészben a kis fej vöröshagymát, az apróra vágott menta és bazsalikom felét.
  4. Amikor főtt egy kicsit, de mégsem teljesen puha, átszedjük a zöldségeket (hagyma kivételével) a turmixgépbe, felöntjük a tejszínnel vagy joghurttal, hozzáadjuk a friss menta és a bazsalikom másik felét, kis sóval és borssal megszórjuk, valamint annyi alaplével felöntjük, amennyire krémesen szeretjük, és jól összeturmixoljuk.
  5. Lereszelünk két kis kupac sajtot egy sütőlapra (sütőpapírra), a közepére mozzarella szeletet teszünk, majd abba egy szem szilvát.
  6. Előmelegített sütőben pár perc alatt lágy aranybarnára megsütjük, kb. 200 C°-on, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Ilyenkor válik ropogóssá. Vigyázzunk ne égessük meg!
  7. Tálaláskor a levesbe facsarunk egy kis mentát, és a chipset mellé tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2508
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégi program egyik részeként újra varázslatossá tettük a teraszunkat. Azóta minden étkezést ott tálalok, a csodás kerti kilátással. Már a reggelinél kisimítja az arcunkat a sok madárcsicsergés, és a még hűs szellő. Imádom! Újabban egy könnyed krémleves az ebédem. Frissít és eltelít. A mai kreációm, bár nyáron lesz az igazi -a frissen szedett zöldborsóval-, de így is csodás volt számomra az ízvilága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...