Mentás-joghurtos sárgadinnye-krémleves
2,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 130.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1293 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 520.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 5170 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és simára pürésítjük. Ha túl sűrű, hozzáöntünk egy kevés vizet.
- Megkóstoljuk, és utólag ízesítjük, ha szükséges.
- Tálalásig hűtőben tartjuk, kb. egy órát.
- A lehűlt levest behűtött levesestálkákba adagoljuk, és joghurttal és mentalevéllel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
A sárgadinnye nagyon édes, így talán kissé unalmas tud lenni önmagában, ezért mi most lime levével és héjával adtunk neki egy kis savasságot, sőt, a mentától frissességet, a joghurttól pedig selymesebb textúrát is kapott. Ha bátrak vagyunk és kísérletező kedvűek, fűszerezhetjük akár naranccsal, gyömbérrel, fahéjjal vagy szegfűszeggel is. A leves elkészítése 5 percet vesz igénybe, ha kissé szétválik, tálalás előtt turmixoljuk át. Behűtve, jéghidegen tálaljuk. Fogyaszthatjuk előételként vagy könnyed desszertként is.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!