r
Nosalty Logó

Mentás fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mentás fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    997 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3802 micro
Összesen 1460 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ledaráljuk a húst. Megsózzuk, és hozzáadjuk a vízbe áztatott kenyeretet, amiből természetesen előbb kifacsarjuk a nedvet.
  2. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, a zöldhagymát és a mentát, összekeverjük a darált hússal.
  3. Öntünk lazán rá még egy kis olívaolajat, és jól összedolgozzuk.
  4. Serpenyőben, grillserpenyőben vagy a legjobb grillen kisütjük őket.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3739
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Ajánló

Főtt rizs, feta sajt mellé egy könnyű tavaszi/nyári ebédet vagy vacsorát variálhatunk belőle. És bármi, aminek paradicsom az alapja. Nálunk borsófőzelékkel (görög módra ugyancsak) volt a kedvenc. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavaly tavasz nagy slágere. Kedves görög párom gyakorlatban nem sokat ügyeskedett, de elméletben csak úgy osztott ki engem a gasztronómiába. Tudniillik, hogy még maga a görög vendéglátosnak is a görög a rémálom kliens. Rengeteg próbálkozás után az én saját magyar ízeim megkóstoltatásával végül a görög mama jól bevállt receptjei hozták meg a forró puszit az étel elfogyasztása után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...