Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A krémhez
-
9g cukor34 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
9 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
A szószhoz
-
63g meggybefőtt45 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
-
0g zselatinfix0 kcal
A díszítéshez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
848
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A krémhez
-
35g cukor135 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
34 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A szószhoz
-
250g meggybefőtt180 kcal
-
40g meggylekvár111 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3395
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
7.1g margarin51 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
A krémhez
-
3.6g cukor14 kcal
-
12.7g mascarpone51 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
10.2g étcsokoládé56 kcal
A szószhoz
-
25.4g meggybefőtt18 kcal
-
4.1g meggylekvár11 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
A díszítéshez
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
5.1g fehér csokoládé27 kcal
-
1.2g tortazselé4 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
848
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 203.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1615.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.1 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
3395
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
7 dkg margarin
-
3.5 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
A krémhez
-
3.5 dkg cukor
-
12.5 dkg mascarpone
-
8 dkg habtejszín
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg étcsokoládé
A szószhoz
-
25 dkg meggybefőtt
-
0.5 teáskanál zselatinfix
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
-
5 dkg fehér csokoládé
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet, a margarint, 3,5 dkg cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
- Kivajazott, kilisztezett kis sütőformákba nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd betesszük az előmelegített sütőbe, 200 C-ra 15-20 percig, amíg szépen meg nem barnul.
- A krémhez gőz felett felolvasztjuk a 10 dkg étcsokit, közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a kakaót, 3,5 dkg cukrot és az olvasztott csokit. Nyomózsákkal az elkészített krémet a kihűlt kosárkákba helyezzük.
- A szószhoz botmixerrel pürésítjük a meggyet és a lekvárt, vagy a befőtt levéből adunk hozzá, majd feltesszük kis lángra, míg fel nem forr. Leszűrjük. Ha sűrűsége nem elég jó, teszünk bele max. 1-2 kk zselatin fix port (figyeljünk arra, hogy a zselatintól nem egyből fog sűrűsödni!).
- A díszítéshez gőz felett felolvasztunk egy kis ét- és fehércsokit, majd sarkuknák kilyukasztott,kis zacskókba tesszük. Szilikonlapra, vagy sütőpapírra a fehércsokiból pöttyöket nyomunk, majd hagyjuk egy kis ideig (kb. 5 perc) megdermedni, ezután az étcsokit a tetejére helyezzük és hűtőbe helyezzük (kb. 10-15 perc). Amikor teljesen megdermedt, óvatosan leszedjük és ha kell, formára vágjuk.
- A kis piros zselékockákhoz a tortazselét elkészítjük a ráírottak szerint, annyit változtatva, hogy víz helyett csak a befőtt levét használjuk, illetve ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. Beletesszük egy tálkába és a hűtőbe helyezzük, amíg teljesen meg nem dermedt (5-10 perc), és felvágjuk kis kockákra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3508
- Feltöltés dátuma: 2012. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Annak ajánlom a receptet aki könnyen, és viszonylag gyorsan egy finom, és esztétikus desszerttel szeretné meglepni családtagjait, barátait. Ha nincs időnk tortát sütni születésnapra, vagy névnapra szeretnénk egy kis ehető meglepetést, akkor a "kalóz" vitorlájába a fehércsokival neveket, számokat is tudunk írni. Hasznos tudnivalók: Ha a tészta nem jön ki a formából, az azért lehet, mert nem vajaztuk ki eléggé. Mielőtt a a tejszínhabhoz keverjük a többi hozzávalót, figyeljünk arra, hogy teljesen, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez tetszés szerint adható rum, vagy az ízek fokozására aroma (pl. tejszínes-mogyoró aroma).