r
Nosalty Logó

Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

848
Kalória
9.4g
Fehérje
90g
Szénhidrátok
51g
Zsír
24.9g
Víz
82.1g
Koleszterin
4.8g
Rost
50.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 848 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 3395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a margarint, 3,5 dkg cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Kivajazott, kilisztezett kis sütőformákba nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd betesszük az előmelegített sütőbe, 200 C-ra 15-20 percig, amíg szépen meg nem barnul.
  3. A krémhez gőz felett felolvasztjuk a 10 dkg étcsokit, közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a kakaót, 3,5 dkg cukrot és az olvasztott csokit. Nyomózsákkal az elkészített krémet a kihűlt kosárkákba helyezzük.
  4. A szószhoz botmixerrel pürésítjük a meggyet és a lekvárt, vagy a befőtt levéből adunk hozzá, majd feltesszük kis lángra, míg fel nem forr. Leszűrjük. Ha sűrűsége nem elég jó, teszünk bele max. 1-2 kk zselatin fix port (figyeljünk arra, hogy a zselatintól nem egyből fog sűrűsödni!).
  5. A díszítéshez gőz felett felolvasztunk egy kis ét- és fehércsokit, majd sarkuknák kilyukasztott,kis zacskókba tesszük. Szilikonlapra, vagy sütőpapírra a fehércsokiból pöttyöket nyomunk, majd hagyjuk egy kis ideig (kb. 5 perc) megdermedni, ezután az étcsokit a tetejére helyezzük és hűtőbe helyezzük (kb. 10-15 perc). Amikor teljesen megdermedt, óvatosan leszedjük és ha kell, formára vágjuk.
  6. A kis piros zselékockákhoz a tortazselét elkészítjük a ráírottak szerint, annyit változtatva, hogy víz helyett csak a befőtt levét használjuk, illetve ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. Beletesszük egy tálkába és a hűtőbe helyezzük, amíg teljesen meg nem dermedt (5-10 perc), és felvágjuk kis kockákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Annak ajánlom a receptet aki könnyen, és viszonylag gyorsan egy finom, és esztétikus desszerttel szeretné meglepni családtagjait, barátait. Ha nincs időnk tortát sütni születésnapra, vagy névnapra szeretnénk egy kis ehető meglepetést, akkor a "kalóz" vitorlájába a fehércsokival neveket, számokat is tudunk írni. Hasznos tudnivalók: Ha a tészta nem jön ki a formából, az azért lehet, mert nem vajaztuk ki eléggé. Mielőtt a a tejszínhabhoz keverjük a többi hozzávalót, figyeljünk arra, hogy teljesen, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez tetszés szerint adható rum, vagy az ízek fokozására aroma (pl. tejszínes-mogyoró aroma).  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!