Meggyes tejberizstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
25g rizs90 kcal
-
117g tej65 kcal
-
6 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g zselatin4 kcal
Meggyes réteg
-
67g meggybefőtt48 kcal
-
29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g zselatin4 kcal
Összesen
444
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
150g rizs537 kcal
-
700g tej392 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
8g zselatin25 kcal
Meggyes réteg
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
171 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8g zselatin25 kcal
Összesen
2665
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
9.2g tojás12 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
8.4g rizs30 kcal
-
39.2g tej22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
8.4g habtejszín25 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Meggyes réteg
-
22.4g meggybefőtt16 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Összesen
151
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
444
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2619.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1019 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.7 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
2665
kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
2 ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Krém
-
7 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cukor
-
1.5 dl habtejszín
-
7.5 g zselatin
Meggyes réteg
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
fahéj ízlés szerint
-
3 ek cukor
-
7.5 g zselatin
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a sütőt 200 °C ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb. 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Krém
- A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint mikróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.
- A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük.
Meggyes réteg
- A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl - t kapjunk és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt, ráöntjük a rizsre és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 16224
- Feltöltés dátuma: 2022. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept