Meggyes-pudingos leveles papucs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A papucshoz
-
40g finomliszt146 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g víz0 kcal
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
542
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A papucshoz
-
240g finomliszt874 kcal
-
225g vaj1613 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g víz0 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3241
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A papucshoz
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
17g vaj122 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g víz0 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
37.7g tej21 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
7.5g meggybefőtt5 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
Összesen
244
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
542
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 199.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 225.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1616 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 1587 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
3241
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A papucshoz
-
240 g finomliszt
-
12 g cukor
-
1 csipet só
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
500 ml tej
-
3 ek cukor
-
100 g meggybefőtt
-
1 db tojás
Elkészítés
A papucshoz
- A leveles tésztát egy nappal előre érdemes elkészíteni. Először összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot és sót. A vajat fagyasztóba tesszük tésztakészítés előtt 15 perccel.
- A vajat nagylyukú reszelőn a liszthez reszeljük, és villával elkeverjük, hogy a liszt bevonja a vajszálakat. Ekkor elkezdjük adagolni hozzá a jéghideg vizet: kanállal csorgatjuk bele, és a villával keverjük, amíg el nem kezd összeállni.
- Ha már összeáll a tészta, lisztezett deszkára tesszük, és formázunk belőle egy téglát. Frissentartó fóliába csavarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
- Ha eleget pihent, lisztezett felületre tesszük, és hosszúra nyújtjuk: előre-hátra nyújtsuk, oldalra csak egy kicsit. Ezután felhajtjuk az alsó harmadát, majd arra a felső harmadát. Elforgatjuk 90 fokkal a téglát. Megismételjük ezt a hajtogatást még háromszor. Az így meghajtogatott tésztát fóliába csavarva a hűtőben pihentetjük, minimum 2 óráig. A legjobb, ha egy egész napot adunk neki.
- Másnap megfőzzük a pudingot a csomag utasításai szerint. Egy tálba tesszük, a felületét beborítjuk szorosan frissentartó fóliával, hogy ne képződjön rajta bőr. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha hideg, kézi mixerrel felverjük, hogy krémes legyen. Egy habzsákba töltjük.
- A meggybefőttet leszűrjük és félretesszük a gyümölcsöt. A tésztát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. 8 kisebb részre vágjuk. A tészták közepére átlósan pudingot nyomunk, majd két átlós csücskét összecsípjük középen. További pudingot nyomunk a papucs két szélére, és egy-egy meggyet helyezünk bele.
- A papucsokat lekenjük felvert tojással. 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük. Rácson hagyjuk hűlni kicsit, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5933
- Feltöltés dátuma: 2022. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
381 recept
Apai nagymamám a belvárosban lakott, a Lónyay utcában, és amikor vele töltöttünk egy-egy hétvégét, elkísérhettük a Nagy Vásárcsarnokba szombat reggelenként. Valószínűleg itt kezdődhetett a szenvedélyes piacimádatom, ami azóta is tart. Itt a Vásárcsarnokban volt egy hangulatos kis pékség, ahol az egyik kedvenc reggelimet szereztük be: a pudingos-meggyes papucsot. Ezt alkottam újra, mert hiányzott.