r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos leveles papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Meggyes-pudingos leveles papucs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A papucshoz

Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A papucshoz

Összesen 3241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A papucshoz

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 3241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A papucshoz

Elkészítés

A papucshoz

  1. A leveles tésztát egy nappal előre érdemes elkészíteni. Először összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot és sót. A vajat fagyasztóba tesszük tésztakészítés előtt 15 perccel.
  2. A vajat nagylyukú reszelőn a liszthez reszeljük, és villával elkeverjük, hogy a liszt bevonja a vajszálakat. Ekkor elkezdjük adagolni hozzá a jéghideg vizet: kanállal csorgatjuk bele, és a villával keverjük, amíg el nem kezd összeállni.
  3. Ha már összeáll a tészta, lisztezett deszkára tesszük, és formázunk belőle egy téglát. Frissentartó fóliába csavarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Ha eleget pihent, lisztezett felületre tesszük, és hosszúra nyújtjuk: előre-hátra nyújtsuk, oldalra csak egy kicsit. Ezután felhajtjuk az alsó harmadát, majd arra a felső harmadát. Elforgatjuk 90 fokkal a téglát. Megismételjük ezt a hajtogatást még háromszor. Az így meghajtogatott tésztát fóliába csavarva a hűtőben pihentetjük, minimum 2 óráig. A legjobb, ha egy egész napot adunk neki.
  5. Másnap megfőzzük a pudingot a csomag utasításai szerint. Egy tálba tesszük, a felületét beborítjuk szorosan frissentartó fóliával, hogy ne képződjön rajta bőr. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha hideg, kézi mixerrel felverjük, hogy krémes legyen. Egy habzsákba töltjük.
  6. A meggybefőttet leszűrjük és félretesszük a gyümölcsöt. A tésztát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. 8 kisebb részre vágjuk. A tészták közepére átlósan pudingot nyomunk, majd két átlós csücskét összecsípjük középen. További pudingot nyomunk a papucs két szélére, és egy-egy meggyet helyezünk bele.
  7. A papucsokat lekenjük felvert tojással. 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük. Rácson hagyjuk hűlni kicsit, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5933
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 13.

Receptkategóriák

Meggyes-pudingos leveles papucs
Lakos Benedek 381 recept

Apai nagymamám a belvárosban lakott, a Lónyay utcában, és amikor vele töltöttünk egy-egy hétvégét, elkísérhettük a Nagy Vásárcsarnokba szombat reggelenként. Valószínűleg itt kezdődhetett a szenvedélyes piacimádatom, ami azóta is tart. Itt a Vásárcsarnokban volt egy hangulatos kis pékség, ahol az egyik kedvenc reggelimet szereztük be: a pudingos-meggyes papucsot. Ezt alkottam újra, mert hiányzott.

Hozzávalók

A papucshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...