r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos bejgli

5,0

2 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sangyo
Meggyes-mákos bejgli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

667
Kalória
15.6g
Fehérje
77.9g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
51.8g
Víz
111g
Koleszterin
8.7g
Rost
28.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3316 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    798 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 4006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat, hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Letakarva addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát két részre osztjuk, és 20x30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, majd megkenjük a kihűlt máktöltelékkel. A tészta két rövid oldalát hajtsuk vissza, és nyomkodjuk le a töltelék szintjének magasságában, majd végezzük el ugyanezt a tészta egyik hosszabbik oldalán is, majd innen tekerjük fel.
  3. Tegyük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le tojássárgájával, és tegyük hűvös helyre száradni (de ne a hűtőbe). Ha a tojássárgája már nem ragad a kezünkhöz, kenjük át tojásfehérjével, és tegyük meleg helyre kb. 30 percre.
  4. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Töltelék

  1. A tejet a cukrokkal összeforraljuk, majd ráöntjük a morzsával összekevert mákra. Ízesítjük, és összeforgatjuk a kiengedett és lecsepegtetett meggyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családom nagy mákrajongó, ezért sokszor terítékre kerülnek a mákos sütemények. Karácsonykor mi más is kerülhetne a süteményes tálra, mint a jól megszokott mákos bejgli, ezúttal meggyel kiegészítve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!