r
Nosalty Logó

Meggyes gesztenyepüré Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Meggyes gesztenyepüré Gabystól
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1697 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kemény tejszínhabot készítünk a habfixálóval, ízlés szerint porcukorral.
  2. Poharak/tálkák aljába habzsákkal nyomunk egy sor habot, szórunk rá kevés negyedelt meggyet. Kevés habot ismét nyomunk, majd a 6 tálba eloszlatjuk a gesztenyét (fokhagymanyomóval tettem rá), tejszínhabbal díszítjük.
  3. A kakaót és a cukrot 3-4 kanál vízzel összekeverjük, felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon. Beletesszük a vajat, elkeverjük, és ecsettel rácsorgatjuk a tetejére (ha kell, tegyünk még hozzá kanalanként vizet, hogy folyékony legyen).
  4. A középső tejszínkupacra negyed meggyet teszünk.
  5. Lehűtjük, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 5831
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus rossz napom volt... ami felborítható, felborítottam. 1 bögre vízből tenger lett a konyhámban, sose hittem, hogy ennyi fér bele... ami leeshetett, az leesett, szidtam a gravitációt. A férjem egy ideig hallgatta a morgásomat, aztán azt tanácsolta üljek le, pihenjek meg, és főleg ne nyúljak semmihez... Szót fogadtam, leültem és NoSalty-t nézegettem megnyugvásképp. És akkor megláttam oldalt a habos, csokis, madártejes képet... Máris tudtam, hogy mi lesz a megoldás a bajaimra. :) A habos képről beugrott... ez kell nekem, ilyen habos akármi... Főzni nem akartam, így lett belőle gesztenyepűré, ami bármikor, bármilyen körülmények között minden mennyiségben jöhet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...