r
Nosalty Logó

Meggyes citromrolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Meggyes citromrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához a tojást és a vizet kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliacukorral elvegyített cukrot, és további 2 percig keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid időn belül belekeverjük.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 8 perc alatt megsütjük.
  4. A piskótalapot sütés után azonnal egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, az alján lévő sütőpapírt hidegvízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótát a konyharuha segítségével felcsavarjuk és hűlni hagyjuk.
  5. A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük. A zselatint 10 percre hidegvízbe beáztatjuk.
  6. Az egyik citrom héját lereszeljük, a másik héjából zöldségtisztítóval kis forgácsokat készítünk, és a díszítéshez félretesszük. A citrom levét kifacsarjuk.
  7. A citromlét a reszelt citromhéjjal és a cukorral a joghurthoz kavarjuk.
  8. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a maradék joghurtmasszához. Amikor elkezd sűrűsödni, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  9. A piskótalapot szétterítjük, megkenjük a krém 2/3-ával. A meggyet elosszuk rajta, majd a piskótát a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
  10. A tekercset vékonyan bevonjuk a maradék krémmel.
  11. A díszítéshez a zselét simára keverjük, azonnal kis halmokat teszünk a tekercsre, majd fogvájóval széthúzogatjuk. Rászórjuk a citromhéjforgácsot és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15337
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom gyümölcsös sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...