Meggyes citromrolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
3g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
46g meggybefőtt33 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
A díszítéshez
-
5g meggylekvár14 kcal
Összesen
313
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
24g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
95 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
370g meggybefőtt266 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A díszítéshez
-
40g meggylekvár111 kcal
Összesen
2511
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
6.4g tojás8 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
21.7g meggybefőtt16 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
19.9g citrom3 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
17.6g joghurt11 kcal
-
14.6g habtejszín43 kcal
A díszítéshez
-
2.3g meggylekvár7 kcal
Összesen
148
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
313
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 97.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2476.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.8 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 703.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 921 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
2511
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojás
-
3 ek víz
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
75 g finomliszt
-
25 g étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
A töltelékhez
-
370 g meggybefőtt
-
6 db lapzselatin
-
2 db citrom
-
50 g cukor
-
300 g joghurt
-
250 ml habtejszín
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskótatésztához a tojást és a vizet kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliacukorral elvegyített cukrot, és további 2 percig keverjük.
- A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid időn belül belekeverjük.
- A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 8 perc alatt megsütjük.
- A piskótalapot sütés után azonnal egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, az alján lévő sütőpapírt hidegvízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótát a konyharuha segítségével felcsavarjuk és hűlni hagyjuk.
- A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük. A zselatint 10 percre hidegvízbe beáztatjuk.
- Az egyik citrom héját lereszeljük, a másik héjából zöldségtisztítóval kis forgácsokat készítünk, és a díszítéshez félretesszük. A citrom levét kifacsarjuk.
- A citromlét a reszelt citromhéjjal és a cukorral a joghurthoz kavarjuk.
- A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a maradék joghurtmasszához. Amikor elkezd sűrűsödni, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
- A piskótalapot szétterítjük, megkenjük a krém 2/3-ával. A meggyet elosszuk rajta, majd a piskótát a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
- A tekercset vékonyan bevonjuk a maradék krémmel.
- A díszítéshez a zselét simára keverjük, azonnal kis halmokat teszünk a tekercsre, majd fogvájóval széthúzogatjuk. Rászórjuk a citromhéjforgácsot és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15337
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom gyümölcsös sütemény.