r
Nosalty Logó

Meggyes charlotte torta

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TraRita
Meggyes charlotte torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

1258
Kalória
21.2g
Fehérje
148.4g
Szénhidrátok
63.8g
Zsír
231.8g
Víz
464.3g
Koleszterin
2g
Rost
88.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    927.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 5035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. A tésztához a 3 tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a sárgáját, végül a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport.
  2. A tortaformát papírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát ls, megsütjük kerek formában. (A lekváros roládhoz is így készítjük a tésztát, csak azt tepsibe tesszük, és úgy sütjük, majd melegen felcsavarjuk.)
  3. A pudingot megfőzzük, hűtjük.
  4. A roládnak készített tésztát megkenjük baracklekvárral, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és a tortaformát kibéleljük vele.
  5. Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a pudingot, beletesszük a felolvasztott zselatint, majd hozzáadjuk a meggyet.
  6. A tekercsekre ráöntjük a krémet, befedjük a kerek tésztával, és hűtőbe tesszük.
  7. Másnap körbevágjuk a formában a tortát, és tálcára borítjuk.
  8. A tekercseket megkenjük lekvárral, tejszínhabbal bevonjuk az oldalát.
  9. Tetejét tetszés és ízlés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Jó pár éve már, hogy rábukkantam erre a receptre egy könyvben. Kicsi fiam szülinapjára készítettem el valamikor réges régen :). Azóta nagy kedvenc nálunk. Nemcsak kerek, hanem négyszögletes formában is szoktam készíteni, és szeletnek is, úgy kiadósabb. Akkor két roládot sütök, és  persze nem kerek lapnak sütöm az alját. A krémből is többet készítek. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, könnyű süti :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!