r
Nosalty Logó

Meggyes charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Meggyes charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 5035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. A tésztához a 3 tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a sárgáját, végül a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport.
  2. A tortaformát papírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát ls, megsütjük kerek formában. (A lekváros roládhoz is így készítjük a tésztát, csak azt tepsibe tesszük, és úgy sütjük, majd melegen felcsavarjuk.)
  3. A pudingot megfőzzük, hűtjük.
  4. A roládnak készített tésztát megkenjük baracklekvárral, majd kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és a tortaformát kibéleljük vele.
  5. Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a pudingot, beletesszük a felolvasztott zselatint, majd hozzáadjuk a meggyet.
  6. A tekercsekre ráöntjük a krémet, befedjük a kerek tésztával, és hűtőbe tesszük.
  7. Másnap körbevágjuk a formában a tortát, és tálcára borítjuk.
  8. A tekercseket megkenjük lekvárral, tejszínhabbal bevonjuk az oldalát.
  9. Tetejét tetszés és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22976
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes charlotte torta
TraRita 118 recept

Jó pár éve már, hogy rábukkantam erre a receptre egy könyvben. Kicsi fiam szülinapjára készítettem el valamikor réges régen :). Azóta nagy kedvenc nálunk. Nemcsak kerek, hanem négyszögletes formában is szoktam készíteni, és szeletnek is, úgy kiadósabb. Akkor két roládot sütök, és  persze nem kerek lapnak sütöm az alját. A krémből is többet készítek. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, könnyű süti :).

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...