Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boldog Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g ponty152 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
75g meggybefőtt54 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
25g vörösáfonya12 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g ponty305 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
1229
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
34g ponty26 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
12.8g meggybefőtt9 kcal
-
4.3g mazsola13 kcal
-
4.3g vörösáfonya2 kcal
-
14.5g citrom2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
25.5g vörösbor22 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1613.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1186 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3227.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 1701 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 582.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 2371 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
1229
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
5 dkg mazsola
-
5 dkg vörösáfonya
-
1 db citrom
-
1 kávéskanál só
-
3 dl vörösbor
-
1 db babérlevél
Elkészítés
- Vékonyan szórjuk meg a pontyfilé mindkét oldalát sóval és őrölt fekete borssal.
- 5 dkg vajat feldarabolunk egy sütőtál aljába, erre rakjuk rá a pontyfiléket.
- Megszórjuk magozott meggyel, mazsolával, vörös áfonyával a halat, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felnegyedelt citromot. A babérlevél opcionális, erősebb, karakteresebb ízt ad. Aki ezt nem kedveli, hanem inkább a gyümölcsös ízvilágot részesíti előnyben, ők mindenképpen hagyják ki.
- Egy alufóliával letakarjuk a sütőedényt, és közepes fokozaton (gáz 4-es, villany 200 °C) kb. 25 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, majd feltekerjük maximum hőfokra a sütőt, és fedetlenül további 5 percig sütjük.
- Krémes burgonyapürével vagy sült zöldségekkel tálaljuk a filéket! Tálaláskor mindenképpen halmozzuk a halra a gyümölcsöket, és locsoljuk meg a maradék vörösboros szafttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5259
- Feltöltés dátuma: 2016. december 12.
Ajánló
Nagyon egyszerű étel, de mégis új dimenzióba emeli a pontyhúst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boldog Ági
3 recept
A pontyból készült étel szintem minden karácsonyi asztalon helyet kap. Én most szakítottam a hagyományokkal, és egy igazán különleges, friss pontyfiléből készült ételt sütöttem. Aktív horgászként örömmel készítek a hagyományos alapanyagból valami lendületesen újat, finomat.