r
Nosalty Logó

Medvehagymával töltött csirke római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Matkovics Eszter
Medvehagymával töltött csirke római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 3346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1981 micro
  • β-karotin
    4743 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    23714 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 3346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A római tálba vizet teszünkúgy, hogy teljesen ellepje, állni hagyjuk.
  2. Alaposan megmossuk a csirkét, a bőrét rajtahagyjuk.
  3. A medvehagymát apróra szeljük, belereszeljük a citrom héját (pár csepp levet is tehetünk, de ne sokat!), és a vajjal jó alaposan összekeverjük.
  4. A csirkét kívül-belül alaposan bedörzsöljük a sóval és a borssal. A csirke lábai felől abőrt picit felvágjuk, és beleteszünk egy keveset a hagymás masszánkból. Elegyengetjük, a maradékot pedig beletöltjük a csirke belsejébe.Hústűvel összetűzzük a rést, a madzaggal összekötjük a csirke lábait.
  5. A római tálból kiöntjük a vizet, beletesszük a csirkét, és lefedve 150 fokon45 percig sütjük.
  6. Megpucoljuk a zöldségeket.
  7. 45 perc múlva felöntjük az alaplével a csirkét, és 30 percig180 fokon pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kb. 30 perc múlva kész. Újabb 10 percig fedő nélkül pirítsuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 115 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3588
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymával töltött csirke római tálban
Matkovics Eszter 22 recept

Húsvéti újságban láttam a receptet. Finomabb, mint ahogy elképzeljük!

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A zöldségkörethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...