Medvehagymával töltött csirke római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
A töltelékhez
-
13g medvehagyma18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A zöldségkörethez
-
60g burgonya35 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
Összesen
669
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
A töltelékhez
-
65g medvehagyma92 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A zöldségkörethez
-
300g burgonya173 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Összesen
3346
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
A töltelékhez
-
2.2g medvehagyma3 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A zöldségkörethez
-
10.2g burgonya6 kcal
-
10.9g sárgarépa4 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
Összesen
114
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 283.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 1981 micro
-
β-karotin 4743 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
669
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 216.9 g
Zsír
-
Összesen 222.1 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4953.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2011 mg
-
Nátrium 1960 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1419.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3303 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 916 micro
-
α-karotin 9903 micro
-
β-karotin 23714 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 770 micro
Összesen
3346
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
A töltelékhez
-
1 csokor medvehagyma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 csepp citromlé
A zöldségkörethez
-
3 közepes db burgonya
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
Elkészítés
A csirkéhez
- A római tálba vizet teszünkúgy, hogy teljesen ellepje, állni hagyjuk.
- Alaposan megmossuk a csirkét, a bőrét rajtahagyjuk.
- A medvehagymát apróra szeljük, belereszeljük a citrom héját (pár csepp levet is tehetünk, de ne sokat!), és a vajjal jó alaposan összekeverjük.
- A csirkét kívül-belül alaposan bedörzsöljük a sóval és a borssal. A csirke lábai felől abőrt picit felvágjuk, és beleteszünk egy keveset a hagymás masszánkból. Elegyengetjük, a maradékot pedig beletöltjük a csirke belsejébe.Hústűvel összetűzzük a rést, a madzaggal összekötjük a csirke lábait.
- A római tálból kiöntjük a vizet, beletesszük a csirkét, és lefedve 150 fokon45 percig sütjük.
- Megpucoljuk a zöldségeket.
- 45 perc múlva felöntjük az alaplével a csirkét, és 30 percig180 fokon pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kb. 30 perc múlva kész. Újabb 10 percig fedő nélkül pirítsuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 115 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3588
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Húsvéti újságban láttam a receptet. Finomabb, mint ahogy elképzeljük!