r
Nosalty Logó

Medvehagymás túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.9 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 996 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    1393 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A gombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, a kukoricadarát, a lisztet, és jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük, és a masszához adjuk. Ezt követően 1-3 órát pihentetjük.
  3. A megmosott, megtisztított medvehagymát 2 cm-es darabokra felszeleteljük. A szalonnát 0,5-1 cm nagyságú kockákra szeleteljük, és 3-4 dkg vajon kisütjük, majd a pirított szalonnakockákat egy szűrőkanál segítségével kivesszük a zsiradékból.
  4. A szalonnazsíron kicsit megfonnyasztjuk a medvehagymát, és a túrós masszához keverjük.
  5. Amikor kellő ideig pihent a massza, gombócokat formálunk belőle, és felforrt sós vízben kifőzzük. A gombócok főzése közben a lángot vegyük visszább, lassúbb tűzön főzzük kb. 12-15 percig.
  6. A pirított prézlihez a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a maradék vajat, melegítsük fel, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsuk meg, majd a kifőtt gombócokat hempergessük bele.
  7. A meleg gombócokat tejföllel és a pirított szalonnakockákkal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17933
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

Tejföllel és pirított szalonnakockákkal kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymás túrógombóc készítésénél ugyanúgy jártam el, mint az édes túrógombócnál, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett kukoricadarát használtam, és a tésztába belekevertem a zsiradékon megfonnyasztott, aprított medvehagymát. Ebből az adagból 12 db gombóc lesz.

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...