r
Nosalty Logó

Medvehagymás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2001 kcal
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1001 kcal
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4076 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 2001 kcal
  • 16% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tasakjára írtak szerint. (A házi tésztát használó szerencsések is ügyeljenek arra, hogy al dente legyen a tészta:))
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a medvehagymás, sajtos, sonkás keveréket. A medvehagymát felaprítjuk és a felét elkezdjük párolni a felhevített vajon.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott főtt sonkát, néhány percig együtt sütjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot, ha szükséges sózzuk és borsozzuk.
  4. A kifőtt tésztát a medvehagymás keverékbe forgatjuk, megszórjuk a maradék felaprított medvehagymával és a parmezán forgácsokkal.
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 46261
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Ajánló

Készíthetjük úgy is, hogy a medvehagymát 2-3 evőkanál olívaolajjal összeturmixoljuk, a sajttal összemelegítjük, hozzáadjuk a sonkát és beleforgatjuk a főtt tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rohanó hétköznapokban, amikor kevés idő juthat főzésre nagy segítségünkre lehet egy egyszerű, gyors tésztaétel. A medvehagymás tészta ilyen, 15-20 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...