r
Nosalty Logó

Medvehagymás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Medvehagymás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6292 micro
Összesen 3449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felkockázzuk, és serpenyőbe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. (Így kívül ropogós, de belül puha marad.) Egészen addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül és szép barna nem lesz.
  2. A megpirított szalonnát egy szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírhoz hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk-borsozzuk, és letakarjuk, majd 10 percig pároljuk.
  4. Ha a borsó már puha, akkor hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a vizet, majd alaposan elkeverjük, hogy feloldódjon. Az egészet összemelegítjük, majd a legvégén hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és beleforgatjuk.
  5. Sós vízben kifőzött spagettivel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 445
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30038
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egy "mi van a hűtőben?" recept, azaz a maradékok kerültek bele, de garantáltan ezt rajtunk kívül senki nem fogja megmondani!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...