r
Nosalty Logó

Medvehagymás rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Medvehagymás rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4083 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 4083 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet picit megmelegítjük, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és hagyjuk picit felfutni. Közben a hozzávalókat a dagasztógépbe helyezzük, kivéve a tejfölt és a 8 dkg vajat. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és elkezdjük dagasztani.
  2. A tejfölt apránként, fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta lágy legyen, de ne legyen túl ragadós , folyós. A sót ízlés szerint adagoljuk. Amikor jól összedolgozta a gép, hagyjuk duplájára kelni. Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és apróra vágjuk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük az olvadt 8 dkg vajjal és rászórjuk a hagymát. Fentről le a közepéig, majd lentről felhajtjuk a tésztát, azután jobbról balra , majd balról jobbra. Letakarjuk és pihen 15 percet. Nyújtófával kinyújtjuk és újra hajtogatjuk még kétszer. Csíkokra vágjuk kb. 1 cm-re, majd csavarunk rajta és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Lekenjük tojással és 180 fokos sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 423
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás rúd
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...