r
Nosalty Logó

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 2002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 8000 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 2002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.3 g

Zsír

  • Összesen
    444 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7848.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    120 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1501 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5756 micro
Összesen 8000 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Elkészítés

A körethez

  1. A rizst mossuk, lecsepegtetjük, a jénaiba beletesszük az olajat, rátesszük a rizst, a finomra vágott medvehagymát, a zöldborsót, a sót és borsot, felöntjük vízzel, kissé elkeverjük, jénai fedővel letakarjuk, és a sütőben, középső rácson, 160 fokon, kb. 40 percig főzzük-pároljuk. Majd kikapcsoljuk, és a sütőben hagyjuk még 10 percig, a teljes kipergés miatt.
  2. A húst mossuk, leszárítjuk, a comb részt levágjuk, sózzuk és borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.
  3. Finomra vágjuk a medvehagymaleveleket.
  4. Egy tányérba lisztet, egy másikba a felvert tojásokat a sóval és borssal, valamint a finomra vágott medvehagyma levéllel tesszük, a harmadikba a szezámmagos zsemlemorzsa kerül.
  5. Egy mélyebb serpenyőbe bőven olajat öntünk, frisset.
  6. A húsokat lisztbe, a fűszeres tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, tálcára tesszük, amíg az összes kész nem lesz.
  7. Az olajat felforrósítjuk, és a húsokat beletéve forgatás mellett ropogósra, belül kész puhára sütjük, papírra szedjük ki, hogy az olajat felszívja, a húsok előtt a felszeletelt burgonyákat pirítjuk meg, többször átforgatva.
  8. A forró medvehagymás-zöldborsós rizst és a medvehagymás bundázású csirkeszárnyat tálaljuk, uborkás-snidlinges majonézzel, a pirított burgonya szeletekkel, sajttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

A rizst kimérem, 40 dkg, aztán egy mérőedénybe teszem, ami megmutatja, hogy ezt követően mennyi víz kell majd bele, ami eddig azt jelentette, hogy a víz a rizs mennyiségének a duplája. Ez a kis, kerek szemű rizs azonban nem kíván annyi vizet, mert akkor nem pergős rizs lesz, megfőve-párolva, hanem túlfőtt. Ezért csak a háromnegyedszerese a víz. Biztos, hogy rizsfajtánként változhat az elkészítési mód, legalábbis ennél az apró, kerek szeműnél igen. ( a zacskóra írtak alapján, édes rizsételekhez ( is ) javasolják ezt a kicsi,kerek szemű rizst. ) A hosszúkásnál is más, és még nem is beszéltünk a jázminról,...stb.:-)) Finom könnyű leves után, tálaljuk sajttal, majonézzel, pirítot burgonya szeletekkel,  házi savanyúval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
Éva-Anyóca 350 recept

Újabb felhasználási lehetőség kipróbálása a medvehagymának. Finom volt mind a két ételben. Nagyon finom második fogásunk volt, a szintén könnyedebb leves után. Ehetünk tojáslevest, zöldséglevest, krémlevest (de az már ne medvehagymás legyen), burgonyalevest. Ki mit szeretne. A burgonyát frissen is főzhetjük, vagy ha előző napról egy másik étel készítésekor kimarad (ebben az esetben ez történt), megpucoljuk, felszeleteljük, és a bő, forró olajban átpirítjuk, köretként finom, tálalhatjuk. Kínáljunk mellé snidlinges-uborkás majonézt, az új ízkombinációt. Nagyon finom.:-)) Tálalhatjuk négy-öt ember részére. Alkalomtól, étvágytól függ. :-) Máskor is készülhet így a rizs és a rántott hús is.:-))

Hozzávalók

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Címlapról ajánljuk