r
Nosalty Logó

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 2002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 8000 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 2002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.3 g

Zsír

  • Összesen
    444 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7848.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    120 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1501 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5756 micro
Összesen 8000 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Elkészítés

A körethez

  1. A rizst mossuk, lecsepegtetjük, a jénaiba beletesszük az olajat, rátesszük a rizst, a finomra vágott medvehagymát, a zöldborsót, a sót és borsot, felöntjük vízzel, kissé elkeverjük, jénai fedővel letakarjuk, és a sütőben, középső rácson, 160 fokon, kb. 40 percig főzzük-pároljuk. Majd kikapcsoljuk, és a sütőben hagyjuk még 10 percig, a teljes kipergés miatt.
  2. A húst mossuk, leszárítjuk, a comb részt levágjuk, sózzuk és borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.
  3. Finomra vágjuk a medvehagymaleveleket.
  4. Egy tányérba lisztet, egy másikba a felvert tojásokat a sóval és borssal, valamint a finomra vágott medvehagyma levéllel tesszük, a harmadikba a szezámmagos zsemlemorzsa kerül.
  5. Egy mélyebb serpenyőbe bőven olajat öntünk, frisset.
  6. A húsokat lisztbe, a fűszeres tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, tálcára tesszük, amíg az összes kész nem lesz.
  7. Az olajat felforrósítjuk, és a húsokat beletéve forgatás mellett ropogósra, belül kész puhára sütjük, papírra szedjük ki, hogy az olajat felszívja, a húsok előtt a felszeletelt burgonyákat pirítjuk meg, többször átforgatva.
  8. A forró medvehagymás-zöldborsós rizst és a medvehagymás bundázású csirkeszárnyat tálaljuk, uborkás-snidlinges majonézzel, a pirított burgonya szeletekkel, sajttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3039
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

A rizst kimérem, 40 dkg, aztán egy mérőedénybe teszem, ami megmutatja, hogy ezt követően mennyi víz kell majd bele, ami eddig azt jelentette, hogy a víz a rizs mennyiségének a duplája. Ez a kis, kerek szemű rizs azonban nem kíván annyi vizet, mert akkor nem pergős rizs lesz, megfőve-párolva, hanem túlfőtt. Ezért csak a háromnegyedszerese a víz. Biztos, hogy rizsfajtánként változhat az elkészítési mód, legalábbis ennél az apró, kerek szeműnél igen. ( a zacskóra írtak alapján, édes rizsételekhez ( is ) javasolják ezt a kicsi,kerek szemű rizst. ) A hosszúkásnál is más, és még nem is beszéltünk a jázminról,...stb.:-)) Finom könnyű leves után, tálaljuk sajttal, majonézzel, pirítot burgonya szeletekkel,  házi savanyúval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
Éva-Anyóca 350 recept

Újabb felhasználási lehetőség kipróbálása a medvehagymának. Finom volt mind a két ételben. Nagyon finom második fogásunk volt, a szintén könnyedebb leves után. Ehetünk tojáslevest, zöldséglevest, krémlevest (de az már ne medvehagymás legyen), burgonyalevest. Ki mit szeretne. A burgonyát frissen is főzhetjük, vagy ha előző napról egy másik étel készítésekor kimarad (ebben az esetben ez történt), megpucoljuk, felszeleteljük, és a bő, forró olajban átpirítjuk, köretként finom, tálalhatjuk. Kínáljunk mellé snidlinges-uborkás majonézt, az új ízkombinációt. Nagyon finom.:-)) Tálalhatjuk négy-öt ember részére. Alkalomtól, étvágytól függ. :-) Máskor is készülhet így a rizs és a rántott hús is.:-))

Hozzávalók

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...