Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A körethez
-
100g rizs358 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
1 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
75g burgonya43 kcal
A rántott csirkeszárnyhoz
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A körethez
-
400g rizs1432 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
3 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
300g burgonya173 kcal
A rántott csirkeszárnyhoz
-
1712g csirkeszárny2027 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
A körethez
-
11.3g rizs40 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g medvehagyma3 kcal
-
0 kcal
-
5.6g zöldborsó5 kcal
-
8.5g burgonya5 kcal
A rántott csirkeszárnyhoz
-
48.3g csirkeszárny57 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
5.6g zsemlemorzsa22 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g medvehagyma3 kcal
-
7.2g napraforgó olaj64 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1439 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.3 g
Zsír
-
Összesen 444 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 194 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 1718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7848.6 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 598 mg
-
Foszfor 3088 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1338.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 120 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1501 micro
-
Kolin: 1458 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5756 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Hozzávalók
A körethez
-
40 dkg rizs
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor medvehagyma
A rántott csirkeszárnyhoz
-
16 db csirkeszárny
-
15 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
2 ek szezámmag
-
1 csokor medvehagyma
Elkészítés
A körethez
- A rizst mossuk, lecsepegtetjük, a jénaiba beletesszük az olajat, rátesszük a rizst, a finomra vágott medvehagymát, a zöldborsót, a sót és borsot, felöntjük vízzel, kissé elkeverjük, jénai fedővel letakarjuk, és a sütőben, középső rácson, 160 fokon, kb. 40 percig főzzük-pároljuk. Majd kikapcsoljuk, és a sütőben hagyjuk még 10 percig, a teljes kipergés miatt.
- A húst mossuk, leszárítjuk, a comb részt levágjuk, sózzuk és borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.
- Finomra vágjuk a medvehagymaleveleket.
- Egy tányérba lisztet, egy másikba a felvert tojásokat a sóval és borssal, valamint a finomra vágott medvehagyma levéllel tesszük, a harmadikba a szezámmagos zsemlemorzsa kerül.
- Egy mélyebb serpenyőbe bőven olajat öntünk, frisset.
- A húsokat lisztbe, a fűszeres tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, tálcára tesszük, amíg az összes kész nem lesz.
- Az olajat felforrósítjuk, és a húsokat beletéve forgatás mellett ropogósra, belül kész puhára sütjük, papírra szedjük ki, hogy az olajat felszívja, a húsok előtt a felszeletelt burgonyákat pirítjuk meg, többször átforgatva.
- A forró medvehagymás-zöldborsós rizst és a medvehagymás bundázású csirkeszárnyat tálaljuk, uborkás-snidlinges majonézzel, a pirított burgonya szeletekkel, sajttal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3039
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Ajánló
A rizst kimérem, 40 dkg, aztán egy mérőedénybe teszem, ami megmutatja, hogy ezt követően mennyi víz kell majd bele, ami eddig azt jelentette, hogy a víz a rizs mennyiségének a duplája. Ez a kis, kerek szemű rizs azonban nem kíván annyi vizet, mert akkor nem pergős rizs lesz, megfőve-párolva, hanem túlfőtt. Ezért csak a háromnegyedszerese a víz. Biztos, hogy rizsfajtánként változhat az elkészítési mód, legalábbis ennél az apró, kerek szeműnél igen. ( a zacskóra írtak alapján, édes rizsételekhez ( is ) javasolják ezt a kicsi,kerek szemű rizst. ) A hosszúkásnál is más, és még nem is beszéltünk a jázminról,...stb.:-)) Finom könnyű leves után, tálaljuk sajttal, majonézzel, pirítot burgonya szeletekkel, házi savanyúval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Újabb felhasználási lehetőség kipróbálása a medvehagymának. Finom volt mind a két ételben. Nagyon finom második fogásunk volt, a szintén könnyedebb leves után. Ehetünk tojáslevest, zöldséglevest, krémlevest (de az már ne medvehagymás legyen), burgonyalevest. Ki mit szeretne. A burgonyát frissen is főzhetjük, vagy ha előző napról egy másik étel készítésekor kimarad (ebben az esetben ez történt), megpucoljuk, felszeleteljük, és a bő, forró olajban átpirítjuk, köretként finom, tálalhatjuk. Kínáljunk mellé snidlinges-uborkás majonézt, az új ízkombinációt. Nagyon finom.:-)) Tálalhatjuk négy-öt ember részére. Alkalomtól, étvágytól függ. :-) Máskor is készülhet így a rizs és a rántott hús is.:-))