r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
rkitta
Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

877
Kalória
19.3g
Fehérje
106.8g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
63g
Víz
168.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
4.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, a margarint és a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. A medvehagymaleveleket hosszában középen félbehasítjuk, majd keresztben vékony csíkokra vágjuk.
  4. A zsiradékkal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felszeletelt hagymát. A tésztát összedolgozzuk, majd amikor összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, és jól átgyúrjuk. Konyharuhával letakart tálban 50 percet kelesztjük langyos helyen.
  5. Kelesztés után lisztezett nyújtódeszkára helyezzük a tésztát, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel rácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ha ilyenünk nincs, egy vékonyabb falú felespohár is tökéletesen megteszi).
  6. Lisztezett tepsibe rakjuk a pogácsákat, egymástól kb. 2 cm távolságra. Tetejüket felvert tojással megkenjük, majd így még 10 percet pihentetjük őket.
  7. 170-175 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben aranybarnára sütjük őket (kb. 20-25 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A párom nagy medvehagyma-kedvelő, már egy ideje nyaggatott, hogy süssek egy jó medvehagymás pogácsát, mert anyukája is mindig ilyet sütött gyerekkorában, és nagyon szereti. Így amint bejött a szezon, elmentünk medvehagymát szedni. Ezután már csak a megfelelő recept megtalálása volt vissza. Sajnos azonban hiába néztem meg jó párat, egyik sem volt tökéletes számomra, ezért több recept kombinációjából és hozzáadott saját ötletekből született meg ez a finomság. Hatalmas sikere lett, két nap alatt két adaggal sütöttem meg belőle, és nagyon hamar, maradéktalanul elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!