r
Nosalty Logó

Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9836.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    4375 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymákat ALAPOSAN megmossuk, konyharuhába tekerve "meglapogatjuk", így a vizet eltávolítjuk belőle.
  2. A medvehagymákat apróra vágjuk (nem kell annyira, mint a petrezselymet).
  3. Majd minden összetevőt, diót, mandulát, szezámmagot, fenyőmagot, sót és a medvehagymát beletesszük az aprítógépbe.
  4. Először csak 2 dl olívaolajat teszünk hozzá, és összeaprítjuk mindezt.
  5. Most megkóstolhatjuk, és ízesíthetjük, ahogy szeretnénk. Ahhoz, hogy a kész medvehagymás pesto a fogyasztáskor elég "szaftos" legyen, valószínűleg még bőven kell bele olívaolaj - nem kell sajnálni az olívaolajat, hiszen attól lesz jó híg a "szósz".
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6484
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Ajánló

Felhasználható a recept még "chutney"-ként, vendégváró mártogatós szószként.. Ekkor a frissen elkészített "szószt" kis tálkába rakjuk, és a következő napokban, akár kifli-karikákat, akár más sós süteményt belemártogatva lehet fogyasztani.

Receptkategóriák

Amikor jónak érzed az állagát a pesztónak, kis üvegcségbe öntöd úgy, hogy a tetejére egy jó ujjnyi olívaolajat öntesz, és rácsavarod a tetejét. Részemről felcímkézem az üvegeket, hogy tudjam, mikor gyártottam. A kamrában a polcon tárolhatod. Fogyasztáskor a  frissen főtt tésztára ráteszem a pesztot, (ha gondolod a mikróban egy kicsinyt megmelegítheted, hogy ne hűtse ki a tésztát), és sajttal megszórva (vagy nélküle) fogyaszthatod.  Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...