Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
427
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
4268
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
427
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 367.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9836.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1934 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 957 mg
-
Foszfor 2386 mg
-
Nátrium 4375 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 291.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
4268
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
422
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A medvehagymákat ALAPOSAN megmossuk, konyharuhába tekerve "meglapogatjuk", így a vizet eltávolítjuk belőle.
- A medvehagymákat apróra vágjuk (nem kell annyira, mint a petrezselymet).
- Majd minden összetevőt, diót, mandulát, szezámmagot, fenyőmagot, sót és a medvehagymát beletesszük az aprítógépbe.
- Először csak 2 dl olívaolajat teszünk hozzá, és összeaprítjuk mindezt.
- Most megkóstolhatjuk, és ízesíthetjük, ahogy szeretnénk. Ahhoz, hogy a kész medvehagymás pesto a fogyasztáskor elég "szaftos" legyen, valószínűleg még bőven kell bele olívaolaj - nem kell sajnálni az olívaolajat, hiszen attól lesz jó híg a "szósz".
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6485
- Feltöltés dátuma: 2013. május 02.
Ajánló
Felhasználható a recept még "chutney"-ként, vendégváró mártogatós szószként.. Ekkor a frissen elkészített "szószt" kis tálkába rakjuk, és a következő napokban, akár kifli-karikákat, akár más sós süteményt belemártogatva lehet fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amikor jónak érzed az állagát a pesztónak, kis üvegcségbe öntöd úgy, hogy a tetejére egy jó ujjnyi olívaolajat öntesz, és rácsavarod a tetejét. Részemről felcímkézem az üvegeket, hogy tudjam, mikor gyártottam. A kamrában a polcon tárolhatod. Fogyasztáskor a frissen főtt tésztára ráteszem a pesztot, (ha gondolod a mikróban egy kicsinyt megmelegítheted, hogy ne hűtse ki a tésztát), és sajttal megszórva (vagy nélküle) fogyaszthatod. Jó étvágyat hozzá.