r
Nosalty Logó

Medvehagymás kecskesajtos penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Medvehagymás kecskesajtos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 3161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük. A medvehagymát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
  3. Az olajat a serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a borral és kb. 100 ml vízzel, amelyben a tésztát főzzük. Magas hőmérsékleten kb. 2-3 percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a medvehagymát - 1 ek kivételével - , botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a kecskekrémsajtot és a creme fraichet, bot mixerrel krémesre dolgozzuk. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  5. A medvehagymás mártáshoz keverjük a leszűrt tésztát és a fenyőmagot. A maradék medvehagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1124
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors ebéd vagy vacsora medvehagymaidényre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...