r
Nosalty Logó

Medvehagymás fetával töltött pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás fetával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5325 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1334 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9146.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    4271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 5325 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
  2. A fetát villával összetörjük, és belekeverjük a medvehagymát.
  3. A húst kicsit kiklopfoljuk, és az egyik oldalát nagyon gyengén besózzuk.
  4. A hússzelet sózatlan oldalára egy csíkban elhelyezzük a fetát, majd feltekerjük, éshústűvel rögzítjük.
  5. A szokásos módon panírozzuk és meleg, de nem túl forró olajban kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7260
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel itt a medvehagyma szezonja, gondoltam a szokásos füstölt sajt helyett, ezzel az eleggyel töltöm meg a pulykamellet. Mivel a feta sajt alapból sós, ezért nem sóztam a szokásos módon a húst, és jól is tettem. Sült krumplival tálaltam, és nem maradt vacsorára.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...