r
Nosalty Logó

Medvehagymás dübbencs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ibissz
Medvehagymás dübbencs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6318.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, és jól megkelesztjük, amit én a kenyérsütő géppel szoktam elvégeztetni, ez másfél óra.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kb. 60x40 cm-es téglalapot kapjunk.
  4. A téglalapot a rövidebb oldalával párhuzamosan kettévágjuk, mindkét darabot megkenjük az olvasztott kacsazsírral, és rászórjuk a medvehagymát.
  5. A két tésztadarabot a 40 cm-es oldaluktól indulva feltekerjük, majd mindkét "kígyót" "csigává" kunkorítjuk.
  6. A két feltekert tésztacsigát egy kisebb méretű (az enyém 20x33 cm-es), kizsírozott tepsibe helyezzük, és szétnyomkodjuk úgy, hogy a tepsi csaknem tele legyen. 6x3, azaz 18 darabra vágjuk, ahol lehet a csigavonal mentén. Letakarjuk konyharuhával, és még kb. 15 percig kelesztjük.
  7. A tészta tetejét vízzel megkenjük, és kb. 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél még egyszer vízzel lekenjük.
  8. A megsült tésztát kiborítjuk a tepsiből, majd a talpára állítjuk, és konyharuha alatt kicsit hűlni hagyjuk. A vágások mentén szépen elválaszthatók egymástól a darabok.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5627
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás dübbencs
ibissz 8 recept

Mióta megjelent a medvehagyma, minden hétvégén sütöttem vele ilyen-olyan pogácsát, most valami mást akartam. Anyukám kapros dübbencs receptjét alakítottam át.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...